„Azért szeretjük őt, mert egyszerűen szeretetre méltó – ezekkel a szavakkal kedveskedett Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője az 1956-os forradalom idején szabadságharcosként tevékenykedő Wittner Máriának azon az ünnepségen, melyet az országgyűlési képviselő 75. születésnapja alkalmából rendeztek barátai és tisztelői pénteken, Budapesten” – írta a kormany.hu „független” oldal. Az elmúlt napokban számtalan médiumban köszöntötték Wittnert, a kormany.hu mellett az Echo Tv, a Magyar Hírlap, a Demokrata, illetve további, jellemzően jobboldali orgánumok. Balról többnyire néma csend.

hoher_vigyazz_plakat.jpgWittner Máriát, a Fidesz országgyűlési képviselőjét köszönti hétfőn este a Duna Televízió is

Hóhér, vigyázz! – A siralomháztól a Parlamentig című dokumentumfilmmel. A 2007-ben készült, Matúz Gábor, Siklósi Beatrix (szeretik ám őket a baloldalon!) dokumentumfilmje saját meghatározásuk szerint egy portrévázlat Wittner Máriáról. A műben nem a szokványos módon örökítették meg az alkotók az egykori ’56-os forradalmár és szabadságharcos életét és gondolatait. „Megismerhetjük, miként lettek 1956-ban a fiatal lányokból fegyverforgató forradalmárok, majd a halállal büszkén farkasszemet néző kivégzettek. Sokat hallunk Wittner Mária barátnőjéről, Havvrila Bélánéról. Katival nyolc hónapon keresztül voltak cellatársak a siralomházban. Az ő emlékét is idézi a film címe, hiszen Kati arra kérte a hóhért, vigyázzon a hajára, mert szépen akar a túlvilágon Isten elé állni.”

A kérdés: a politikai függetlenség szempontjából vagy bármilyen más szempontból nem kockázatos bemutatni egy aktív politikusról – még akkor is, ha évtizedekkel korábbi történelmi eseményekben betöltött szerepéről esik többnyire szó – egy dokumentumfilmet az egyik köztelevízióban? Lesz majd hasonló portréfilm az MSZP vagy más, ellenzéki párt képviselőjéről is?

Szerző: Mediafika  2012.06.11. 12:30 Szólj hozzá!

Címkék: politikus duna köztévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr724579260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása