A Maradj talpon! című, egyébként, nézett, az egyik legsikeresebb új m1-es műsor – legalább is a 19. Országos Sajtófesztivál alkalmából készült speciális kiadás – vendége nem más volt, mint Szalai Annamária. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke. Amely felügyeli a Magyar Televíziót, illetve az MTVÁ-t is.

A népszerű televíziós kvízműsor, a Maradj talpon! NMHH-s különkiadását a 19. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon nyomták. A kihívó a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Szalai Annamária volt, aki két munkatársával, Szabolcsi-Majláth Orsolyával és dr. Hantosi Istvánnal, illetve két diákújságíróval, Tóth Enikővel és Pekoli Miklóssal mérte össze tudását. A rendhagyó műsorban az NMHH tevékenységére és a médiatudatosságra épülő kérdések, valamint a játékos, könnyed, általános műveltséget felmérő feladványok váltották egymást – tudható meg a youtube-ra feltöltött videóról.

Hogy milyen kényszeredett, erőltetett kérdések születtek – persze egyfelől az oktatás volt a cél –, hagyjuk, (de azért valljuk be, elég kínosra sikeredett) a kérdés inkább az, amit a videóra lelő hírszerzős újságíró is felvetett: „az már elgondolkodtató, hogy az NMHH a Magyar Televíziónak nem valamiféle leányvállalata, hanem felügyelőszerve, így az egésznek kicsit olyan szaga van, mintha egy gyanúba keveredett étterem invitálná ingyenes vacsorára a fogyasztóvédelem igazgatóját, esetleg egy politikai párt fizetné be vidámparkba az Állami Számvevőszék elnökét”.

Azt már csak mi tesszük hozzá, feltehetően nem a műsor készítői találták ki, hogy „te, figyelj, milyen jó ötlet lenne meghívni Annamáriát, és egy okító-jellegű műsort nyomni az ifjúsági sajtófeszkón”. Gyanítjuk, másfelől jöhetett az ötlet.

A kérdés tehát: egy felügyeleti szerv tagjainak miért kell elmenniük egy általuk felügyelt médium (akár speciális kiadású) kvízműsorába? Még ha csupán oktatási célzattal is? Nem jön ez ki egy kissé, khm, hülyén? Vagy ez az, menjenek, jó ötlet volt, hadd tanuljon a jövő médiamunkása?

 

Szerző: Mediafika  2012.06.04. 13:45 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika m1 közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr894564671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.06.05. 09:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása