Nem mondható, hogy karrierje könnyen indult volna, első komolyabb szerepeit negyvenen túl kapta. A nyolcvanas években már rendszeresen hívták, első Oscar-jelölését 1988-ban könyvelhette el a Hamis riportnak, és nem utolsó sorban alakításának köszönhetően. „A jelölés bombaként gyorsította fel a karrierem. Gyermekkorom óta semmi mást nem akartam csinálni, csak filmeket forgatni. A színpadot is szeretem, de mindig is a vászonra vágytam” – mondta egy interjúban. Az álom beteljesült, sőt, Miss Daisy sofőrjeként másodszor, A remény rabjaiért harmadszor is nominálták az aranyszobrocskára, amelyet a Millió dolláros bébi hallgatag ex-boxos figurájáért vehetett át. Az elmúlt tíz esztendőben évente több mozit is forgatott, emlékezetes a Hetedik tapasztalt, megkeseredett zsarujaként, de játszott történelmi művekben, közelről figyelhette Batman repüléseit, alakított Mindenhatót. „Már nem kell a lakbér miatt aggódnom. Élvezem a munkám, ezért állok továbbra is kamera elé.”

sotet_freeman.jpg

"Igen, Krisztiánka, 75 lettem. Szomorú, hogy ezt is csak az újságból tudod."

A bakancslistában Jack Nicholsonnal pótolta be, amit eddig-addig kihagyott, A sötét lovagot is elkísérte utolsó útjára, aki azonban hamarosan felemelkedik, hogy hogyan, kiderül a magyar mozikban júliusban. Legutóbbi Oscar-jelölését a 2010-es Invictus - A legyőzhetetlenért kapta.

A mai napon biztosan izgatottan ül majd a magyar MGM csatornája elé, hogy kora délután újra megnézhesse Robin Hood, a tolvajok fejedelmét (a délben adott Harc az életért című eposzáról már lemaradt.) június elsejei születésnapja alkalmából. De azért az elkövetkezendő napokban is lesz néhány filmje itt-ott.

Fotó: Intercom

Szerző: Mediafika  2012.06.01. 14:00 1 komment

Címkék: film tévé színész mgm

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr224559319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.06.01. 20:39:07

Ő klasszikusan az a színész, aki öregedve csak egyre jobb lesz.
süti beállítások módosítása