–Te miért téped szét azt a cigisdobozt?

–Tipet csinálok.

–Mit? Minek?

–Mindegy. Van papírod?

–A4-es? A titkárnőmnél.

–Az kicsit nagy lenne, Zsoltika. Mindegy.

–Ja, cigit tekersz. Nagyapám is így csinálta, emlékszem, hogy…

–Ez kicsit más milyen. De jól fog esni.

–Ne már, az olyan marihuánás? Amitől a fiatalok egész éjszaka technóra táncolnak?

–Az valami más, de ez füves. Gyógyító hatású.

–Menj már, persze. Ez teszi tönkre a gyereket, családokat. És gyógyít is, mi?

–Igen, gyógyít. Te is láthatod a tévében.

–Na, hagyjuk. Tedd a szaros abortusztablettád mellé!

Csak elképzeltük, ahogyan a TASZ és a KDNP egyik jeles képviselője párbeszédet folytat.

gyogyitofu.JPG

Mert a marihuána gyógyít. Legalábbis egyes amerikai államban így gondolják. Az USA egyre több állama engedélyezi ugyanis kannabisz gyógyászati célú felhasználását, gombamód (hihi) szaporodnak az ún. “marihuána-gyógyszertárak” az országban. Milyen pozitív és negatív következményekkel jár a folyamat? Kik és hogyan próbálnak profitra szert tenni az üzletből? Ezt mutatja be a NatGeo szombaton este induló, Gyógyító marihuána című sorozata.

Az első – Kannabiszláz című – epizódban a North Boulder Wellness Centert működtető De Noue család ismerhető meg, mely az egész vagyonát a kendertermesztésbe fektette. Illetve lehet tlaálkozni Jim Gerhardttal, a helyi kábítószerellenes ügynökség őrmesterével, aki elkeseredett harcot vív az illegális marihuánaterjesztők ellen, a tizenhat éves Chaz Moore-ral, kinek ritka betegségét csak kannabisszal lehet kezelni, valamint Anna Cozy kendertermesztővel, aki terményével harcba száll a most először sorra kerülő Gyógykannabisz Kupa első helyéért.

Kövesse nyomon a sorozatot a National Geographic Channelen, és döntse el, hogy a marihuána  védelmezőinek vagy támadóinak van-e igaza! TASZ vagy KDNP?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hazai pálya. A Parlament előtt hever az új büntetőtörvénykönyv, június végén készülhet el az új változat, és hírek szerint 2013 nyarán-őszén léphet életbe. A tenytar.blog.hu szerint „Az Országgyűlés előtt fekvő új Büntető törvénykönyv, bár a legtöbb területen komoly szigorítást tartalmaz, a legjelentősebbek egyértelműen a kábítószer-bűncselekmények körében jelennek meg. (…) A radikális változás a fogyasztókat illetően jelenik meg. (Így míg ma a fogyasztók – kevés korlátozással – az esetek döntő többségében mentesülhetnek a büntetéstől, ha vállalják az úgynevezett elterelésben való részvételt, addig az új szabályok szerint, ezt a „szabadulok a börtöntől” kártyát csak kétévente egyszer lehet felhasználni.”

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fotó: NatGeo

Szerző: Mediafika  2012.05.31. 10:30 Szólj hozzá!

Címkék: politika tévé drog natgeo

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr14556658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása