„Az új médiatörvény megfelelő figyelmet fordít a gyermekre, így például megtiltja olyan médiatartalmak közzétételét, amelyek súlyosan károsíthatják a kiskorúak szellemi, lelki, erkölcsi vagy fizikai fejlődését” – adta hírül gyereknapi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap.

Ennek tükrében a vasárnap délutáni, esti televíziós műsorokból szemezgettünk.

mszeretlek.jpgA közszolgálati televízió egyes csatornáján sok gyermekműsorra nem leltünk, a Forma-1  – illetve ahogyan a közmédiában valami miatt mondani kell: Formula 1 – monacói futama talán annyira nem építi a fejlődést, kivéve a kis technika-függő faterok gyermekeinél, illetve az úszó eb sem az a kimondottan gyermekműsor. Aki úszni tanul, annak azért, aki nem, annak azért nem. De persze ezek azért fontos események, jó is hogy adja az m1, de talán juthatott volna valami gyerekes cucc is kora estére. Jó, hogy látható a Magyarország, szeretlek! című, egyre unalmasabbá váló műsort Szente Vajk széles vigyorával, Jakupcsek nulla humorérzékével és Csiszár egyre erőtlenebb kísérleteivel, de az már a sok fapoén miatt már kiskorúaknak sem ajánlott.

Az m2 – amely ugyebár eredeti elképzelések szerint gyermekcsatorna lett volna – valamelyest menti a helyzetet (OK, itt általában délelőtt vannak gyerekműsorok, de mégiscsak gyermeknap van, vagy mi): este héttől a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat gyereknapi műsora lesz, de hogy ez mit rejt magában, nem igen tudni. A Duna Televízió ma a gyerekekre úgy konkrétan nem igen gondolt, a nap errefelé egyébként is Nyirő József nevében telik, amiről korábban már írtunk. A Duna World-ra akkor érdemes kapcsolni, ha a gyerek mellett a szülő is szeretne mihamarabb elaludni.

Csucsformaban_3.jpgAz RTL Klub egy laza Garfield-ot nyomat, azért olyan sokat rá nem költött, ez a 2004-es változat. De a Híradó után 7-től már jön is az erőszakot nem kedvelő, attól visszavonuló – de művész- vagy akármilyen filmekben persze szívesen szerepet vállaló – Jackie Chan Csúcsformában 3. című opusza, szigorúan a gyermekfejlődés jegyében.

A TV2 műsorszerkesztői közt több anyuka és apuka lehet, itt este 7-től jön ugyanis a Stuart Little kisegér 2. című műremek, Dr. House rajongó is idekukkanthatnak, de csalódni fognak.

A Viasat egy kis Jumanjit nyomat, az ATV nyilván a Hír Tv-ét, a Hírt Tv nyilván az ATV-t fogja ma fikázni. A Cool-on a gyermekekért táncol, dalol Whoopi Goldberg az Apáca Show-ban, a Film+ Scooby-Doo – A nagy csapattal készült (ezt se lehetett még látni egyszer sem), a Filmmúzeum pedig a Hátulgombolós hekussal igyekszik tarolni ma este.

Kifejezetten gyermeknapi műsort készített viszont a Story4. Klausmann Viktor és Árpa Attila igazi gyereknapot varázsolnak – legalábbis igyekeznek – vasárnap este a Szerencsekerék stúdiójába. Ráadásul itt lesz Lola, Vastag Tomi, Puskás Peti és egy csapatnyi kisiskolás, akik élesben pörgették a sztárokkal a legendás kereket. Kihagyhatatlannak tűnik.

szerencsek.JPG

Az mondjuk egy másik kérdés, hogy mi Árpa „Brucewillis” Attila közelébe nem engednék gyermekeinket. Még mi is félünk tőle. Nemcsak szegény Bence, aki eddig 0 pontot szedett össze. Láthatóan be is van parázva.

Fotók: mtv.hu, RTL, Story4

Szerző: Mediafika  2012.05.27. 15:20 2 komment

Címkék: film rtl gyerek tévé m1 story4

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr564549027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

◄ViZion 2012.05.27. 19:45:09

Erre még a gyerek is húzza a száját, inkább tom és jerry sokadszorra, mint gagyi litül, meg a dzsekicsán.
Én is körbenézek, mit nézzünk ma este... nem a TV-ből fogok választani...

BélaBácsiii 2012.05.27. 20:28:00

Valószínűleg azért mondják Formula–1 -nek mert talán ez a becsületes neve a versenysorozatnak :D De amúgy, ezt nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk egy kiadós köztévé fikázás kedvéért.
süti beállítások módosítása