Hernádi Judit, Friderikusz Sándor és Liptai Claudia a legismertebb média-szereplő a 15 éven felüliek közt a Sonda Ipsos áprilisi kutatása szerint. Őket Sebestyén Balázs, Falusi Mariann, Bochkor Gábor, Gundel Takács Gábor, Jakupcsek Gabriella, Ördög Nóra és Till Attila követi.

hernadi.JPG

„Abban nincs semmi meglepő, hogy a magyar lakosság legjobban azokat a média-szereplőket ismeri, akik már hosszú ideje képernyőn vannak, és esetleg a tévés megjelenéseken túl mást is leraktak az asztalra (Hernádi Judit, Friderikusz Sándor, Liptai Claudia, Falusi Mariann), vagy a legnagyobb közérdeklődésre számot tartó tévé- vagy rádióműsorokban szerepelnek (Sebestyén Balázs, Bochkor Gábor, Ördög Nóra, Till Attila).  Ismertség szempontjából érdekes azonban a tévéképernyőkre újonnan bekerülő, születő csillagokkal, illetve a korábban szebb napokat is látott hullócsillagokkal is foglalkozni” – összegzi a kutatás.

Kitérnek a megmondó-királyra, Puzsér Róbertre, aki a „Csillag születik indulásától számított 2-3 héten belül a 18-49 évesek már több mint fele vallotta ismerősnek”. A népszerű kultúrműsor, az Éden Hotel háziasszonya, Horváth Éva is előkelő helyen áll a maga 67 százalékával.

Akadnak még jelentkezők a hamarosan megszűnő Heti Hetesből, felbukkan Csiszár Jenő is valahol középen, VV-állatok is szép számmal, illetve a tehetségkutató műsorok kritikusai, okostojásai, elmebetegjei.

Azonban, mint tudjuk, akit az emberek ismernek, nem feltétlenül szeretnek is. „Különösen igaz ez Alekoszra: az őt ismerőknek csak 21 százaléka kedveli, ezzel szemben a korábban is említett Való Világ szereplőket ismerők legalább harmada tartja őket annyira szimpatikusnak, hogy más műsorokban is kövesse ezeket a celebeket.” Alekosz ráadásul a legtöbb megkérdezett (67 százalék) szerint a legkiégettebb celeb, aki elhúzhatna már jó messzire.

A közmédia legismertebb szereplője Gundi, és meglepő módon (38 százalék) Mácsai Pál is ott szerepel a listán, igaz, csak huszonötödikként. De Lakatos Márkot azért lenyomta.

Fotó: Rtl / Bársony Bence

Szerző: Mediafika  2012.05.14. 13:56 Szólj hozzá!

Címkék: média celeb közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr554507854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása