Hogyan látták a különböző médiumok ugyanazt az eseményt? Íme néhány cím és lead, bevezető szöveg. Lehet szemezgetni. Lefelé haladva egyre izgisebb.

 

Nem születtem köztársasági elnöknek (index.hu)

Még ma elkezd dolgozni a közgondolkodás megváltoztatásán Áder János új államfő, akit ünnepélyesen beiktattak tisztségébe. Az ország vezetői a Sándor-palotánál gyűltek össze, a támogatók pedig nagy tapssal köszöntötték Schmitt Pált.

Új magyar kiegyezést sürgetett Áder János államfői beiktatásán (nepszava.hu)

Áder János szerint Deák Ferenc korához hasonlóan ma is szükség van kiegyezésre, amelynek ezúttal arról kell szólnia, hogy "mi magyarok kiegyezzünk végre önmagunkkal". Az Országgyűlés által május 2-án államfővé választott politikus erről köztársasági elnöki hivatalba lépése alkalmából, a Sándor-palota előtt elmondott beszédében szólt.

Áder: nem születtem köztársasági elnöknek (hvg.hu)

Már hivatalosan is Áder János a köztársasági elnök, aki beszédében azt mondta, új magyar kiegyezésre van szükség. A Sándor-palotánál Áder János köztársasági elnökké való beiktatásának napján pár tucat érdeklődő jelent meg, de ott voltak elődei, Schmitt Pál és Sólyom László is.

Áder: Készen állok a feladatra (mno.hu)

Magyarnak születtem, amiért hálás vagyok a sorsnak – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök csütörtöki beiktatásán Budapesten a Sándor-palotánál.

Új kiegyezést kínált a magyaroknak Áder János (origo.hu)

Áder János szerint a magyaroknak ki kell egyezniük végre önmagukkal, mert csak ez az út vezet a nyugatias polgárosodás felé. Az új köztársasági elnök beiktatási beszédében azt hangsúlyozta, hogy ő is csak egy ember a nemzetből, amelynek legfőbb erénye "a jóra való nyitottság", és az, hogy képes volt újjáépíteni, amit mások leromboltak.

Áder János: nem születtem köztársasági elnöknek (nol.hu)

Csak néhány dolgot tegyünk másképp: egyenlő mércével kell mérni, tisztelettel kell egymás iránt viseltetni. Nem kell elérhetetlen ideál, mindenki személyes képességéhez kell viszonyítani a teljesítményét – Áder János elnöki beiktatásakor délelőtt a Sándor-palota előtt azt mondta, ez kell az új magyar kiegyezéshez. Egy nappal 53. születésnapja után a Fidesz egykori alapítója elfoglalta az államfő hivatalát.

Polgárként szólt a zemberekhez Áder (168ora.hu)

Csütörtökön hivatalba lépett Magyarország új köztársasági elnöke. Áder János a Sándor-palota előtt elmondott ünnepi beszédében azt hangsúlyozta: új kiegyezésre van szüksége az országnak.

Áder: bennünk mindig megvolt a jóakarat (stop.hu)

Áder János szerint Deák Ferenc korához hasonlóan ma is szükség van kiegyezésre, amelynek ezúttal arról kell szólnia, hogy "mi magyarok kiegyezzünk végre önmagunkkal". Az Országgyűlés által május 2-án államfővé választott politikus erről köztársasági elnöki hivatalba lépése alkalmából, a Sándor-palota előtt elmondott beszédében szólt.

Áder lecserélte a Schmitt-féle címert (hir24.hu)

Az új köztársasági elnök hangsúlyozta: készen áll az előtte álló feladatra, arra, hogy a magyarok érdekeit és értékeit képviselje.

Behorgonyzott Áder a Sándor-palotába (barikad.hu)

Beiktatták hivatalába a rendszerváltás utáni ötödik államfőt, Áder Jánost. Áder Schmitt Pál botrányos távozása után vette át a megtépázott tekintélyű hivatalt, kérdéses azonban, képes lesz-e ígéretéhez híven valóban független maradni.

Szerző: Mediafika  2012.05.10. 13:13 29 komment · 1 trackback

Címkék: média szemle hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr614500236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Áder választása 2012.05.10. 13:53:35

Magyarország új köztársasági elnöke, Áder János, május 10-én foglalja el hivatalát. Ám a bukása még azelőtt eldöntetett, hogy az Országgyűlés megválasztotta volna.Sokak számára meglepetést okozott, hogy egy kegyvesztett pártkatona kapta a feladatot, íg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.10. 14:48:41

Becsületes munkát, jó egészséget kívánok Áder Jánosnak!:))

kzoltana 2012.05.10. 14:54:41

Horgony, járókeret és művégtag találkozása a húgyágyban. Hány lépcső van a Sándor-palotában? www.vagy.hu/tartalom/cikk/2220_ficsku_pal_hany_lepcso_van_a_sandor_palotaban

kela-bá 2012.05.10. 15:29:52

@kzoltana: Elolvastam az ajánlott blogját,érdekes. " Húgy és szarszag van az országban" olvasható ott. Lehet úgy van, de lehet,hogy nem, de mind két "termék" biológiai, tehát természetes. De van egy termék a PÉNZ aminek NINCS SZAGA és mégis rettenetes károkat okoz a világban, amely bűzlik is nagyon, és nem csak Dániában.

Jó egészséget az új köztársasági elnöknek, és minden magyar honfitársamnak !

Don Quixote de la Ferko 2012.05.10. 15:43:01

Címercsere? Megvezetett kézben író toll helyett szájból lógó kapa lesz a címerminta?

bioLarzen 2012.05.10. 16:09:14

Hát, a körülmények úgy alakultak, hogy Áder kapott egy páratlan lehetőséget, hogy hosszú távra beírja magát a történelemkönyvekbe - méghozzá pozitív értelemben. Ha fel meri vállalni a konfliktusokat a fidesszel ott, ahol erkölcsös emberként nyilván tudja, hogy fel kell - méghozzá úgy, hogy ne takarítsák el, és a közt. eln. még megmaradt lehetőségeit kihasználva legalább megpróbálja az ároktemetést, az szerintem már magában megérdemel minden elismerést.

Persze, az is lehet, hogy kicsit ésszerűbb kiadásban ott folytatja, ahol Schmitt abbahagyta...

Meglátjuk.

bio

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.10. 16:23:47

Megbékélés Janikám? Kivel? Az útszéli stílusú Szanyi Tiborral, vagy Dorosz Dáviddal, netán Jávor Benedekkel, vagy a magát Petőfi utódjának képzelő Vágó Gáborral? Az összes penge kinyílik a svájci bicskámon, ha e neveket meghallja! Vagy a baloldali média sztárjával, azzal a kekec nővel, Kálmán Olgával? A megbékéléshez minimum két oldal kell! De itt az egyik hiányzik!!!!

csárli hárper 2012.05.10. 16:38:55

kijaza káder jános és mit iktattak rajta?

Hertelendi 2012.05.10. 16:46:38

@van-itt-ész: Te annyira barom vagy, hogy egy betűt se érdemes rád pazarolni!
"Megbékélés Janikám? "
Épp hogy beiktatták te máris nyalod a seggét...ha már ennyire benne vagy az enyémet is kinyalhatod kispatkány.

patkányarcúáginéni 2012.05.10. 16:54:38

@Hertelendi: ezért érdemes volt regisztrálnod, te nagyon sötét!

(C) Neel Armstrong (A) 2012.05.10. 16:56:13

Be kell vallanom, könny szökött a szemembe Áder beszéde alatt, pedig nem vagyok egy elérzékenyülős fajta, ha politikusokról van szó. Régen nem hallottam magyar közméltóságtól ilyen egyszerű, de szívbemarkolóan őszinte szavakat.

A szakkollégiumos trió tagjai közül mindig Ádert becsültem a legtöbbre, az emberi tisztességéhez nem fér kétség. Évekkel idősebb lévén Orbánnál és Kövérnél, mindkettő tehet neki egy szívességet. Posztja érinthetetlen, nyilván a diplomája is makulátlan.

Mostantól 10 éve van rá, hogy visszadja az elnöki tisztség méltóságát és becsületét. Mindannyiunk nevében kívánom, hogy sikerüljön neki.

Immár másodszor beszélt olyan hangon, és olyan stílusban, amihez csak tapsolni lehet. Jelölő pártját gengszterek gyülekezetének tartom, de előtte meghajtom a fejem.

Őszintén remélem, hogy nem fogok csalódni benne. Hajrá magyarok, szebb jövőt!

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.05.10. 16:57:13

Amíg Orbán és Gyurcsány képben van , nem lesz kiegyezés!

Döbbenet ami ebben az országban folyik! Nagyon remélem, hogy a bűnösök felelősségre lesznek vonva. Nem értem,hogy Unió miért nem emel szót a tervezetek ellen? Nem csodálkoznék azon, ha valamelyik rokkanttól elveszik az élethez való jogát, akkor olyan cselekedettre szánja el magát, ami visszafordíthatatlan lesz! Ki fogja ezeket az embereket megállítani? Szégyellem magam, hogy ebben az országban élek! Engem a rendelkezés nem érint, mert nem vagyok rokkant, de később bármelyikünk azzá válhat, akkor a járulékaimból ezt fogom kapni, hogy csaló vagyok, vagy bűnöző vagyok, mert igénybe venném a jogos rokkantsági ellátást? Belegondolni is borzalom!
Hogy meri O.V. azt gondolni, hogy 200 ezer ember csalt a rokkantosításnál?
Az ő kiadott parancsa a 150 ezer visszaterelése a nemlétező munka világába egy aljas, számító, pofátlan, jogtalan utasítás. Van akit a bíróság jogerősen ítélt rokkantnak, akkor ennyit ér a magyar Bíróság?

Orbán kerülj a rokkantak közé!

Hertelendi 2012.05.10. 16:57:26

@csef: hát te ki fasz vagy és ki kérdezett te kis orbánbérenc?

(C) Neel Armstrong (A) 2012.05.10. 17:06:56

@A fidesz és felbérelt orvosai rokkantpolitikája!:

Láttál már 120 kilós kigyúrt kancigányt, aki rokkantnyugdíjas?

Na ugye.

Ezeket csak tereljék szépen vissza a munka világába.

Elég volt az élősködőkből.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.10. 17:22:37

@Hertelendi: "Épp hogy beiktatták te máris nyalod a seggét...ha már ennyire benne vagy az enyémet is kinyalhatod kispatkány."

Azért igaz magyarként becsüld a seggedet annyira, hogy ilyen alakkal nem nyalasd már ki.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.10. 17:23:47

@(C) Neel Armstrong (A):
Gépjárművezető tanulót láttál már nem a napon barult színűt?

(C) Neel Armstrong (A) 2012.05.10. 17:35:31

@látjátok feleim szümtükkel:

Áder becsületes és dolgos rábaközi németek-magyarok leszármazottja, talán nem lesz az élősködő réti négerek pártfogója.

És itt rögtön elnézést kérek a feketéktől, akikre azonnal elcserélném ezeket a korcs és parazita fajzatokat.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.10. 18:23:53

A képeken úgy néznek ki a feleségével, mint a falusi disznótenyésztő, amikor véletlenül feljön Pestre.

Anyátok picsája! 2012.05.10. 18:24:49

"Ki hogy látta a beiktatást?"

Én sehogy. Jó volt?

Anyátok picsája! 2012.05.10. 18:27:23

@chipanddale74: Te ne fikázd a falusikat! Egyél csikket, pesti majom!

(C) Neel Armstrong (A) 2012.05.10. 18:39:27

@chipanddale74:

Anyukád meg úgy néz ki, mint egy kaftános alkalmazott a máramarosszigeti szefárd kuplerájban.

Neked meg egy nagy, csörgős pofon néz ki, ha találkozunk, senkiházi zsiráf.

Bmw 2012.05.10. 18:48:49

Nála függetlenebb, pártok felett álló,
zembert nem is választhattak volna.
Csak aztat nem értem hogy. mért nem kérdezték meg a népet, az istenadtát 800milláért hogy akarjuk é, vagy nem.
Megbékélés itt, addigra sokan szíven szúrják vagy vonat alá vetik magukat

(C) Neel Armstrong (A) 2012.05.10. 18:52:29

@Bmw:

Gyorsan mondd meg, melyik országban van pártok fölött álló államfő, ahol nincs monarchia.

Nem tudsz ilyet? Leülhetsz, egyes.

Bmw 2012.05.10. 19:00:41

@(C) Neel Armstrong (A):
Én itt élek, nem máshol.
Nem érdekelne ki az elnök, ha normális kormányunk lenne, de az utoljára a honfoglalás idejébe volt.

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.10. 20:35:02

@Hertelendi: Patkány, mondod Te! Hát akkor mi vagy Te? Beesettmellű, görbeorrú, nagyfülű, vágottfaszú, sábeszes liberális? Bizonyára, hiszen nem lehetsz más!!!

Még jó, hogy FIDESZ! 2012.05.10. 20:39:33

@Hertelendi: Hü de egy senkiházi, beesettmellü, nagyfülű, görbeorrú, vágottfaszú, sábeszes nyikhaj liberális vagy bazeg!
süti beállítások módosítása