Nem is olyan rég kiderült, Áder János valójában a keszegek embere, minden horgász őt akarja köztársasági elnöknek, ma pedig azt is felidézte a Népszabadság: ő egy katona, aki ha kell, kiugrasztja a nyulat a bokorból, igaz, olykor nyúl helyett vakondokot talál. Megy az állatkodás egy ideje a politikában, gyakran bukkannak fel sünök, kígyók, patkányok. És néha politikai köntösbe (szőrmebundába öltözött) állatvédők.

Ha már Népszabi és állatok és katonák, a lap újfent a jós szerepében: már előre tudja, Ádert nem fogja zavarni semmi, a „jó katona oda megy, ahová ura és parancsolója küldi, s ha most épp az jut sorául, hogy Brüsszelt kell fölcserélnie a budai Várral”. Egy keszeg a várban? Akkor már inkább legyen cápa. Nyilván attól függ, sós vagy édes vízű a feszített víztükrös medence a Sándor Palota Pestre néző domboldalában. A lap egyébként már nem is tartja sokra a köztársasági elnöki posztot, Ádernek nincs sztorija, önálló története, „talán lehetett volna – ha egyetlenegyszer is nemet mond.”

De ezen napok, hónapok embere, állata a cápa. Kérdés, hogy melyik, de a Universal Channelen májusban minden kiderül. Talán az is, Áder maga a cápa vagy ő maga az álcázott Roy Scheider.

capa1.JPGÁder önmegismerő-sorozata, tréningje Kétfejű cápával indul (május 9, 21.20). már a cím is beszédes. Két énje van? A jó és a rossz belső harca a víz alatt? De még ennél is több. „Az események rémálomszerű fordulatot vesznek egy iskolai hajóúton részt vevő diákok számára, amikor hajójukat elsüllyeszti egy mutáns kétfejű cápa. A túlélők, akik egy korallzátonyon találnak menedéket, hamarosan rájönnek, hogy borzasztó megpróbáltatásaiknak még távolról sincs vége, amikor a dagály miatt a szörnyeteg folytatni tudja halálos zsákmányszerzését. Az akciódús horror thrillerben Carmen Electra alakítja a főszerepet.” Az iskolai hajóút helyére beilleszthető akár Magyarország, a diákok helyére pedig a „zemberek”. A korallzátony nyilvánvalóan a Kárpát-medence, a dagály érkeztével pedig egyértelmű, az EU érkezik, így lehet, hogy a kétfejű cápa itt Barroso.

Kissé misztikusabb cápa tűnik fel a Szupercápa (május 16, 21.20) című, feltehetőleg zs-kategóriás moziban. „Különösen rossz nap vár az irodában a tengerbiológus Kat Carmichael-re (Sarah Lieving), amikor szembekerül egy óriási őscápával ebben a különös sci-fi thrillerben. A "szupercápa", amely egy tengeri olajkitermelő baleset kapcsán szabadul ki, hamarosan olyan szörnnyé fejlődik, hogy a szárazföldön is tud járni, sőt még repülni is. Meg lehet vajon valahogy állítani?” Itt a végkifejletet meg sem jósolnánk, de ha Áder jó katona, nyúlakat ugraszt és vakondokat talál, megbirkózik a Szupercápával is. Akár egy egyszerű bökővel is.

Megacápa az óriáskrokodil ellen (május 23-án 21.20) folytatódnak a szörny-kalandok. „Egy vadásznak sikerül elfognia egy hatalmas krokodilt a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Eközben egy nagyfogú, óriási őscápa megtámad és elsüllyeszt egy amerikai csatahajót. Amint a két történetszál fokozatosan összeér, adott a helyzet az óriások vérre menő csatájához a hagyományos szörnyfilmek tradíciójában.” Ehhez hozzátenni nehezen tudunk bármit is. A lényeg: jó helyen kell lenni, jó időben, és a megfelelő pillanatban visszahúzódni, majd miután a két szörny legyilkolta egymást, learatni a babérokat.

capa2.JPGCápa 3 (május 30, 21.20). „A harmadik részben Dennis Quaid alakítja Mike Brody-t. Elszabadul a pokol a floridai Sea World vízividámparkban, amikor egy nagy fehér cápa bejut a komplexumba. Mike-nak és a tengerbiológusok egy csapatának meg kell találniuk a módját, hogy megvédjék a civileket.” Itt már kristályosodik a helyzet, minden a helyére kerül: a civilek védelme egyértelműen a köztársasági elnök feladata.

Ha Áder el akar jutni idáig, illetve engedi a rendező – vagy a filmet finanszírozó producerek, stúdiók, oligarchák hada –, sok állaton át kell küzdenie magát.

Roy Scheidernek sikerült.

Szerző: Mediafika  2012.04.16. 09:15 1 komment

Címkék: média film politikus állatok universal

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr534452794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.04.17. 09:28:12

Játékszer!

Keljfeljancsi, Áder Jancsi!
Magyar fejlesztésű politikai játék videója látható itt, jobb, mint a Barbie!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2054_keljfeljancsi_ader_jancsi
Nem talpra, magyar!
süti beállítások módosítása