Ne legyen igazunk, de valószínűleg egy újabb felemelő, lenyűgöző látvánnyal teli, magyaros fordulatokban gazdag, helyzetkomikumokkal teli, a Barátok köztöt is kenterbe verő, a Szomszédokat is alázó, a Jóban Rosszbant egyből lenyomó, a Hacktiont még inkább a cybertérbe kergető, a Marslakókat az űrbe kilövő sorozat indul a Hálózat tévén Édes Otthon címmel. Némi iróniára okod ad a nagyszerű előzetes is, bárcsak ott ülhettünk volna anyuci és apuci mellett a pulton.

De a sajtóanyag sem hagy nyugodni minket, tényleg tűkön ülünk, hogy fogjuk kibírni péntek 13-ig, péntek (szerencsés indulás) estig.

"Karinthy szerint férfi és nő sohase értheti meg egymást, mert mást akarnak. A férfi a nőt, a nő a férfit. De mi történik 25 évvel a nagy találkozás után? Édes Józsi és Édes Csilla kis családi házukban élnek a kertvárosban három gyermekükkel: a húszéves Nórikával, a tizenéves Valentinával és Dezsőkével, aki lassan a kamaszkorba lép. Élik mindennapi életüket, amiben bizony a férfi számára mást jelent ugyanaz a szó, mint a nőnek, gyereknek. A különvéleményből akár veszekedés is lehetne, de nem… a családtagok boldogan beszélnek el egymás mellett. Sör és süti, szappanopera és foci, az én anyósom, a te anyád, ősi ellentétek. Talán már az ősember életében is gondot okozott, hogy ki szerzi meg a tévé távirányítóját, hogy a szomszédasszonyra való rácsodálkozáshoz mit szól a hitves, ki végez a mosogatással, és hová tette dugipénzét a férj. Ihos József és Rák Kati alakításai megannyi hitvallás a házasság mellett, annak lehetetlenségeivel, megoldhatatlan érdekellentéteivel együtt. Megszokták egymást olyannak, amilyenek, bár megértésük inkább elfogadás, mint valódi összhang, hiszen férfi és nő, mintha nem is egy faj lennének. A családban mindenféle dolog megtörténhet szülő-gyerek, férj- feleség között. Történeteikből kikerekedik, hogyan is élünk a 21. században, ami végülis olyan, mint a többi század a teremtés kezdete óta. A két művész boldogan komédiázik, mondja el véleményét családról, házasságról, gyereknevelésről, férfiról, nőről."

Tényleg, aki tudni akarja, "hogyan is élünk a 21. században", annak megmutatja Rák Kati és Ihos József. Akinek ilyen vagy ilyen honlapja van, annál a bölcsek köve.

Szerző: Mediafika  2012.04.12. 10:19 Szólj hozzá!

Címkék: média sorozat tévé barátokközt hálózattv

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr64387468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása