Az volt a legjobb rész, amikor a TV Maci fogmosás után, és persze már a mese után lefeküdt, vele együtt ágyba bújt a kis manója, vagy mije. Aztán a kiscsávó egyszer csak eltűnt, de aztán a paplan másik végén előbukkant. Egymásra mosolyogtak, majd összebújtak. Aztán lekapcsolták a villanyt.

Hétfőn este TV Maci leveti ósdi szerkóját, és ha nem is egy Mátrixos átalakuláson ment át, de eljutott a fodrászhoz, rájött, mi az, hogy smink, és a stylistja is valamelyest trendibb cuccba öltöztette.

"1963 húsvétján mutatkozott be az első TV Maci a Magyar Televízió képernyőjén. Az alapötlet, hogy legyen egy bábképviselője a televíziónak, Bálint Ágnes írótól, a gyermekműsorok első szerkesztőjétől származik. Az első mackót később számos másik követte, mert a főcímek alkotói mindig arra törekedtek, hogy a TV Maci teljes környezete, azaz öltözete, játékai, búrtorai (azért nem sikerült helyesírási hiba nélkül nem kiküldeni a sajtóközleményt...) lehetőség szerint tükrözzék az adott korszakot. Az utóbbi évtizedekben vetített főcímekben már a mackó negyedik generációja, Foky Ottó bábtervező munkája volt látható."

Ahogyan az MTV (a musicos) elképzelte.

De a közszolgálati. Hát azért nagyon trendi nem lett a csávó, sehol egy IKEÁ-s cucc, se egy plazmatévé, vagy legalább egy új generációs ágytál. Örökhajtós bringa sem áll a sarokban, sehol egy I-pad vagy legalább egy Hello Kitty-s laptop. De majd tíz év múlva újra megújul. Csak akkor már nem lesz se tévé, se maci.

Szerző: Mediafika  2012.04.08. 21:08 Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: média m2 köztévé tvmaci

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr194372000

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.10. 09:15:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása