Okozott már egy-egy médium csalódást meglepetést számunkra, sok mindenen már szinte meg sem lepődünk. De a magyar.film.hu azért feltehetőleg élt szebb napokat is, mintha egy jó ideje vergődne, és bevalljuk, csak nagy ritkán tévedünk már mi is az oldalára.

Magyar.film.hu - azaz magyar filmekről is aztán jó sok mindent meg lehet itt tudni, okosakat, bölcseket. Elvileg. Itt van egy magyar film, Berlinben díjazták, hamarosan a fél világot fogja bejárni. Politikai faszok, nácik, csökevény minisztériumi - feltehetőleg próbaidőn lévő - asszisztensek alázták magukat itt-ott (mondjuk éppen a berlini bemutató sajtótájékoztatóján), meg vele Magyarországot. Szóval volt már füstje is.

Tehát a filmhu írása:

"A héten végre megérkezik az Utóbbi Idők Legfontosabb Magyar Filmje és a Csak a szél is. Haha, csak viccelek, természetesen a kettő ugyanaz. Ez egyáltalán nem vicces, elnézést. Egyik premiert sem láttam, ezért is elnézést."

Hú bazmeg. De vicces vagy. Ez még csak a lead. Ez azért elég szánalmas. De a folytatás sem jobb:

"Próbálok emlékezni arra, hogy mikor volt az utolsó olyan eset, hogy olyan magyar film került forgalmazásba, ami konkrétan reflektál arra, ami ebben az országban a közeljövőben történt. Nekem csak a Konyec vagy A miskolci boniésklájd jut eszembe, de azért egyik sem a realizmusáról lett híres, sőt, tulajdonképpen semmitől sem lettek azok. Már ezért is érdemes megnézni Fliegauf "Mostmár" Bence filmjét, mert hátha a magyar filmgyártásban elindul valami, amitől olyan dolgokkal foglalkoznának, amiknek szüksége van a vizsgálatra. A romagyilkosság pont ilyen. Fabrícius megpróbálta a Biankával, de a formalizmusa miatt sikeresen lábonlőtte magát a filmmel. És még ha Fliegauf nem is ragadtatja el magát nagy kijelentésekre, elég ha megmutat dolgokat a fotelforradalmároknak és a lipóciai értelmiségnek, hogy mi történt Magyarországon pár hónappal ezelőtt, kevesebb, mint 200 kilométerre a legújabb macarónbolttól."

Nem csoda, hogy a szerző még a nevét sem vállalta. Nem látta, humorézéke nulla, igyekszik laza lenni, de nagyon nem megy.

Szerző: Mediafika  2012.04.05. 12:10 Szólj hozzá!

Címkék: média film fliegauf

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr844365206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása