Érdemes megfontolni, amit a minap egy filmforgalamzó küldött szét a sajtómunkásoknak. Kicsit "fenyegető" a levél, és olyanok is megkapták - értsd: olyanokat is lebasztak -, akik e hibát nem követték el. De azért blogolók, honlapok tartsák, tartsátok szem előtt.  

"Mint ahogy az Ön előtt is bizonyára ismeretes, 2012. január 1-el jelentős mértékben megváltozott a mozi filmek korhatár-besorolásának menetével és jelölésével kapcsolatos törvény. Ennek értelmében besorolás nélküli film előzetesét csak abban az esetben lehet közzétenni, amennyiben maga az előzetes külön besorolást kapott.

Az elmúlt időszakban Önök többször jelenítettek meg oldalukon külföldről átvett előzeteseket a korhatár megjelölése nélkül. Fel szeretném hívni szíves figyelmüket, hogy a törvény szövegezése nem egyértelmű a nem Magyarországról származó tartalmakkal kapcsolatban. Végrehajtási rendelet híján pedig nem elképzelhetetlen, hogy a hazai médiában megjelenő ilyen anyagok szintén annak hatálya alá esnek."

Ezért érdemes a forgalmazók oldalairól átvenni, letölteni az előzeteseket, mert "amennyiben cégünket bármilyen büntetés, vagy kár éri a korhatár megjelölés elhagyásával kapcsolatos gyakorlatuk miatt, úgy kénytelenek leszünk ezeket Önök felé továbbhárítani."

Szóval take care, a forgalmazó meg talán csak olyanoknak küldje szét máskor a nem teljesen PC levelét, akik érintettek.

Szerző: Mediafika  2012.03.06. 09:01 Szólj hozzá!

Címkék: film forgalmazó

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr54292195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása