Michael Haneke 2006-os filmje főszerepében Daniel Auteuilt néhány videofelvétel kergeti az őrületbe, egyes bűnök nem évülnek el. Ma este a Filmmúzeumon.

Az ismert és elismert osztrák rendező egy interjúban elmondta, régebb óta szeretett volna Daniel Auteuil számára egy szerepet írni. „Filmemben egy felnőttet szerettem volna egy gyermekkori vétkével szembesíteni. Sokan vallják: a gyermekek vétlenek, ártatlanok, ám olykor egy-egy megnyilvánulásnak mégis sorsdöntő következményei lehetnek. Amikor erről a témáról gondolkodtam, véletlenül láttam egy dokumentumfilmet az algériai háborúról, s nagyon furcsának találtam, hogy több évtizeddel ez után senki nem beszélt erről egy érett demokráciában. Ez a vonal Maurice Benichou szerepén keresztül került a filmbe. A történeten túl, egy másik szinten, a médiában megjelenő realitás megkérdőjelezése is a célom volt, ezáltal egy önreflekció is a film.” Georges (Auteuil), a befutott televíziós műsorvezető és felesége, Anne (Juliette Binoche) sikeres életet élnek. Egy nap az ajtajuk előtt egy rejtélyes videokazettát találnak, a felvételeken önmagukat látják, valaki lefilmezte őket. Újabbak is érkeznek, közben Georges megpróbálja kinyomozni, hogy ki állhat az ügy mögött. A szálak saját múltjához vezetnek.

Szerző: Mediafika  2012.01.17. 18:01 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé haneke

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr393571604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása