Megkésve bár, de törve nem. Az m1 vasárnap adta Gus Van Sant Henry Milk életéről - inkább csak karrieje felemelkedéséről - készített moziját. 

Második Oscar-díját vehette át a címszerep megformálásáért Sean Penn 2009-ben – az elsőt a Titokzatos folyóért kapta –, a forgatókönyvíró is kiérdemelt egyet, a mozit számtalan fesztiválon is sikerrel mutatták be. A dokumentumfilmes megoldásokkal dolgozó Gus Van Sant mozija Kalifornia első nyíltan meleg képviselőjét, Harvey Milket állítja a középpontba, leginkább az ő szemszögéből láttatva a történteket. Nem elsősorban élete és személyisége, hanem a politikai gépezet elleni harc az, amelyet a film kiemel. 1977-ben Milket beválasztották a San Francisco városának Felügyelői Testületbe, így ő lett az első olyan választott, magas közhivatali tisztséget betöltő ember Amerikában, aki nyíltan vállalta másságát. Ugyanakkor kiállt egyéb kisebbségek ügyeiért, képes volt egységbe kovácsolni különböző érdekvédelmi szervezeteket. A filmet Gus Van Sant már a kilencvenes évek elejétől tervezte elkészíteni, végül Milk elleni merénylet harmincadik évfordulójának évében mutatták be. Penn mellett Emile Hirsch, Josh Brolin alakítják a főszerepet, de James Franco és Victor Garber is kapott feladatot.

 

Szerző: Mediafika  2011.11.21. 16:48 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé seanpenn

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr323401382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása