Már a mozikban a fesztiválkedvenc Mike Leigh új filmje. Van bejön az élet, van akinek nem. Öregecskedő, de boldog feleségek, magányos társkeresők. Nem csak nagyszülőknek.  

Az ágyban fekve, egy pohár borral és egy-egy könyvvel a kézben végződik az idősödő pszichológus, Gerri és geológus férje, Tom egy átlagos napja. Kiegyensúlyozottnak tűnő, békés életet élnek, hétvégenként kiskertjüket ápolgatják, elmennek együtt bevásárolni, olykor barátokat vagy harminc év körüli fiúkat látják vendégül. Életük tökéletesnek tűnik, de az őket körülvevő családtagok, barátok igencsak küszködnek magukkal, csapásokkal, magánnyal. Még inkább hangsúlyos sorsuk a tökéletesnek tűnő pár viszonylatában. Fiúk társ nélkül tengeti napjait – egy ideig –, Gerri barátnője magányába kezd lassan felőrlődni, Tom régi cimborája hasonló cipőben jár. A férj bátyja feleségét veszíti el, rég nem látott fia csak tovább fokozza bánatát. Tavasz, nyár, ősz, tél – peregnek a hónapok, és lassan rajzolódik ki az ebédek, családi összejövetelek, temetés alatt a karakterek boldog-szomorú élete. A fesztivál-kedvenc brit rendező moziját Oscar-díjra jelölték, Cannes-ban díjazták is

 

Szerző: Mediafika  2011.10.17. 17:27 Szólj hozzá!

Címkék: film mozi leigh

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr623309700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása