Ipad alkalmazásként mintegy 10 dollárért letölthető Einstein agya. Mint a hír24.hu beszámol róla, a chicagói Nemzeti Egészségügyi és Orvostudományi Múzeum döntött úgy, hogy digitalizálja a tudós maradványait. És közszemlére teszi. Kicsit abszurd, illetve morbid ez a cucc.

einstein_agya.jpg

Einstein 1955-ben elhunyt, koponyáját a tudomány érdekében megőrizték, majd az agyat „a Princetoni Kórház patológusa, Thomas Harvey százhetven felé szelte, és úgy festette meg, hogy tisztán láthatóvá váljanak a sejtstruktúrák és szövetek”. Egy 1999-es elemzés szerint ritkaságszámba megy a nyelvi, térbeli gondolkodásért és matematikáért felelős területek közötti kapcsolatok száma. A cikk azért még tartogat morbid érdekességeket, Einstein agya ugyanis (szegény, biztosan forogna a sírjában, agyatlanul): „az átlátszó lemezkék közt tárolt szürkeállomány persze nem maradt meg egységes gyűjteménynek, egy rész a Princeton Egyetem tulajdona maradt, a „Harvey kollekció” azonban a chicagói Nemzeti Egészségügyi és Orvostudományi Múzeumhoz került.”

Ezzel az erővel – majd idővel – letölthetővé lehetne tenni VV Cristofel agyát is, Armstrong telepumpált vádliját, Szalacsi Béla máját, Pamela Anderson bal mellét, Meg Ryan természetes arcát vagy éppen VV Szandika lenyűgöző ajkait.

Csak a tudomány kedvéért.

Ha tetszett a cikk, tessék lájkolni a Facebook oldalunkat!

Szerző: Mediafika  2012.09.27. 11:30 Szólj hozzá!

Címkék: celeb hír tudás

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr84806076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása