Váratlan, és mindenképp üdvözlendő az a fordulat, hogy a Népszava hajlandó volt helyreigazítania valótlan állításait. A napilap régóta közöl a valóságnak nem megfelelő állításokat az MTV Zrt., az MTVA és a Megafilm vonatkozásában. Sokszor kértük már, hogy ne tegye és sokszor szólítottuk fel helyreigazításra - írta pénteken Kálomista Gábor producer, a Thália Színház menedzserigazgatója közleményében, melyben a Népszava cikkére válaszol. A hírre a szinhaz.hu oldalon leltünk.

Mai számában közzétette a helyreigazítást:
"A Népszava 2012. szeptember 7-i számának (139. évfolyam 210. szám) 2. oldalán "Barátok közt az MTV-n" címmel megjelent cikkben közölt valótlan állításainkkal összefüggésben: Valótlanul közöltük, hogy az MTV Balatoni nyár című műsorát Medveczky Balázs rendelte meg Kálomistától.

Valótlan állítás az, hogy a producer cége hetente 55 millió forintot számláz ki az MTVA-nak. Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy a Balatoni nyár című műsor nem Kálomista Gábor, illetve cége, a Megafilm Kft. gyártásában készül, az MTV saját készítésű műsoráról lévén szó. Sem Kálomista Gábor, sem a Megafilm Kft. e műsor vonatkozásában nem szerződött senkivel, erre tekintettel nem is számlázott senkinek. Valótlan állítás, hogy egy zárt körű pályázaton lett Kálomista Gábor cégéé a Duna Televízió épületének egy része, ott, ahol régen a stúdiók, az uszoda és a szaunák voltak, valamint hogy az ott lévő bútorokat is megtarthatta a producer. Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy a Duna Televízió épületének egy részét bérli a Megafilm Service Kft., mely bérleti szerződés piaci alapon köttetett 2013. január 31. napjáig tartó, határozott időre. Valótlanul közöltük, hogy a Thália Színház 800 millió forintot kap az MTVA-tól.

Fenti állításainkkal ellentétben a valóság az, hogy együttműködési megállapodás létezik a színház és az MTVA között, mely alapján színházi közvetítések, rádiójátékok készülnek a színházban. Az egyes esetekben az ezek elkészítésének ellenértéke változó, azonban éves szinten kb. 10 százalékát teszi ki a cikkünk által korábban megjelölt 800 milliós összegnek. Valótlanul közöltük végezetül, hogy Kálomista Gábor a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának vezetőjeként évi 700 millió forint fölötti közpénzzel rendelkezik.

Fenti állításunkkal ellentétben a valóság az, hogy Kálomista Gábor a Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Fesztiválok Kollégiumának elnökeként gyakorolt, egyetlen szavazati joggal rendelkezik a kollégiumban, a közpénzekről maga a kollégium mint grémium rendelkezik. A valótlan állítások miat Kálomista Gábortól, Medveczky Balázstól, az MTVA-tól és a Thália Színháztól elnézést kérünk."


Miután a Népszava megismerte és elismerte a valós helyzetet, bízom abban, hogy a jövőben a lapban nem jelennek meg valótlan állítások sem az említett személyekkel, sem a cégekkel, sem az intézményekkel összefüggésben.
 Köszönöm, hogy a Népszava teljesítette törvényes kötelezettségét.

Kálomista Gábor
 producer

Okidoki. De tény, hogy a nem Fidesz kormány alatt Kálomista Gábor igencsak ostorozta a filmelosztási rendszert, részben joggal, és azért politikai irányvonala sem maradt sosem titokban. Szép számmal jut munkához az MTVA-tól napjainkban, ezt is kár lenne tagadni, de azért akad közte jó is, például a Munkaügyek – IrReality Show. Aminél jobb produkció az elmúlt néhány esztendőben az MTV berkein belül nem igen született. (Na jó, az Átok is jó, csak azt időhiány miatt nehezebben tudjuk követni…) De azért ne legyünk álszentek: a Balatoni Nyár című műsorhoz is van némi köze.

Szerző: Mediafika  2012.09.15. 10:30 Szólj hozzá!

Címkék: per napilap pénz közmédia köztévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr714778418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása