Van egy sportoló, aki apait-anyait beleadott az elmúlt néhány évben, inkább évtizedben, hogy méltón képviselje Magyarországot nemzetközi megmérettetéseken. Janics Natasa három olimpiai aranyérmet nyert többek közt Magyarországnak, és most úgy döntött, hazamegy szülőhazájába, Szerbiába. És ütik, verik. Ütitek, veritek. Miért?

Amikor a dobogó tetején állt, mindenki könnyeivel küszködve tapsolt neki. Versenyeit a tévében nézve apukák, anyukák szóltak gyermekeiknek, gyertek, egy magyar versenyez, kajakozik, szurkoljunk együtt. Aztán a gyerekek egymásnak mesélték élményeiket az oviban, az iskolában. Aztán a szülők a munkahelyükön, bevásárlás közben, egy sör, egy pohár bor mellett, dagadó keblekkel örültek haveri körben vagy éppen barátnők közt. Janics Natasa Magyarországra jött, hogy itt szerezzen érmeket, itt győzzön, itt küzdjön. Most visszamenne.

janics_sir_mob.jpg

„Ne gyűlöljetek!” – mondta múlt heti sajtótájékoztatóján. „Köszönöm mindenkinek, aki támogatott az elmúlt években. Az államnak, a minisztériumnak, a Magyar Olimpiai Bizottságnak, a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, Szeged városának és a klubomnak, a Démász-Szegednek. Kívánom, hogy a magyar sport a jövőben is eredményes és sikeres legyen! – fogalmazott. – A csapattársaimnak is köszönök mindent, elsősorban Kovács Katalinnak, vele értem el a legtöbb sikert. Köszönöm a szurkolóknak is, amikor padlón voltam, például a nyáron, Londonban, erőt adtak, és ezt soha nem fogom elfelejteni. Jó magyar sportolónak lenni, mert amikor ünnepelsz, nem vagy egyedül, hanem több millió ember ünnepel veled együtt.”

Szerdán délelőtt, mint arról az Index is beszámolt, a „Szerb Olimpiai Bizottság főtitkára mellett a szerb kajakszövetség elnöke is részt vett azon a találkozón, amelyet szerda délelőtt Szegeden tartottak, hogy megtárgyalják a háromszoros magyar olimpiai bajnok kajakozó, Janics Natasa ügyét. Magyar részről a MOB-ot Nagy Zsigmond képviselte, a hazai szövetséget Ábrahám Attila főtitkár, olimpiai bajnok.” Kivásárolni nem akarnak, edzői ajánlatot sem tettek Janics férjének, csak a „hazaszeretetre alapoznak”.

A tárgyalás jó hangulatban zajlott… Magyar Kajak-kenu Szövetség október végén dönt… Botka László szegedi polgármester csütörtökön találkozik Janiccsal, étterme visszavásárlásáról lesz szó…

Hogy most a férje kapott lehetőséget Szerbiában? Vagy nem? Étterem? Ki a lófaszt érdekel? Itt egy sportoló, egy nő, aki rengeteg küzdelem árán rengeteg dicsőséget hozott Magyarországnak és magának a sportágnak is.

Gyűlölni kell?

Fotó: mob.hu

Szerző: Mediafika  2012.10.17. 14:00 2 komment

Címkék: politika sport

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr234854124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.10.17. 15:00:42

Nem gyűlöli senki - ezt ő találta mondani könnyek között a sajtótájékoztatón - de közben kiderült, hogy bunkó és etikátlan módon hazudik. Ezt nem veszi be a gyomrunk. Tényleg mindent megadott nekünk itteni sportpályafutása alatt, DE mindent meg is kapott. Százmilliókat, ami járt.
Jött egy férjnek nevezett strici, aki egy senki volt addig, amíg össze nem házasodtak és Natasán akar még jobban megtollasodni. Lehetett volna kulturáltan, okosan elbúcsúzni, mint annyian mások, de a jelek szerint eszük csak ennyi.

Ezért hányinger ez az egész történet.
Nem gyűlölünk Natasa, csak nagyon sajnálunk. Férjed, tanácsadód, rossz szellemed fog a legnagyobbat belédrúgni.

fran7 2012.10.17. 15:12:02

Nem gyűlöli senki, de ha még húzza kicsit a dolgot, akkor kiderül jellemének a nagyközönség elől eddig jól eltitkolt/eltitkolható nem pozitív része.
süti beállítások módosítása