Nyilván egy blog íróját némi örömmel tölti el, ha valami úton-módon nem csupán szerzője, szerzői olvassák nagyszerű bejegyzéseit, hanem mondjuk néhány ezren egy nap, esetleg húszezren. Mi kell ehhez? Hát néhány hosszú hónap, év, hogy kialakuljon a rendszeres klikkelők sora, a Facebook és egyéb közösségi oldalakon való rendszeres nyomulás, esetleg hirdetés is. Egy-egy egyedi info. A blogketrecben való megjelenés.

Vagy éppen az, hogy egy kicsit nagyobb médium, intézmény rendszeresen nyomassa, támogassa, igen, például főoldalon való rendszeres megjelenéssel. Kijár ez a jobban sikerült postoknak például az index.hu-n is. Illetve persze rendszeresen kikerülnek ide az oldal kisgyermekei is… Ezzel egészen addig nem is lenne semmilyen baj, amíg mondjuk a holdinghoz „hivatalosan” is tartozó blogok el nem indulnak egy olyan megmérettetésen, mint például a Goldenblog. Mert talán ez egy picit mintha másról szólna. Szólt volna.

Arról, hogy egy egyén, egy kisebb közösség hogyan látja a körülötte zajló világot, esetleg olyan info birtokába jut, ami korábban másutt nem jelent még meg. És ha érdekesen, egyedien, humorosan tudja ezt formába önteni, hát akkor lesz olvasottsága.

Csak a nagyobb médiumok, kulturális vagy akármilyen intézmények, „saját”, gyermekeként kezelt blogjai mindenképpen előnyt élveznek. Csak egy-egy példa olyanok, akiket feltehetően mindeni ismer. Szeressük a comment:com-ot (mégha le is lettünk tiltva a hozzászólás lehetőségéről…), de az talán mégsem túl fair, ha az index egyik népszerű „rovata” (talán inkább rovat ez, mint blog…) szintén indul a versenyben. Miért? Mert ott feltehetően főállásban írják a szakik a postokat. Azért.

Szeressük a Mai Manó blogját is, de egy kicsit itt is kilóg a lóláb. Nagyon fontos, és szép, és jó, amiképpen fotótörténeti jelentőségű műveket, folyamatokat mutatnak be, de az egész blog mögött egy szép, nagy intézmény áll, ami a mezei bloggerekkel szemben hihetetlen előny. Pláne egy Goldenblog-féle versenyben.

Talán az egyenlők egyenlőbbek lennének, ha az „intézményesült” blogok egy külön kategóriában indultak volna. Majd jövőre.

Szerző: Mediafika  2012.08.28. 20:00 3 komment

Címkék: goldenblog

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr864737693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LenaLondon 2012.08.29. 11:36:22

Néztem a nevezett blogokat és ugyanez jutott eszembe. Ez egy nevetséges verseny ilyen formában. Plusz rájön még, hogy csak az szavazhat, akinek facebook azonosítója van.

zuzuzuzu 2012.08.29. 14:25:57

Sok ilyen blog van, a legtöbb szépen titkolja, hogy nem amatőr nonprofit blogger, hanem pénzért nyomja. Az origo főoldalán lévő blogok egy részét kezdettől pénzért viszi a bloggazda, a postr indulásakor felkértek pár embert, hogy legyenek pénzért vezérbloggerek. Hab a tortán hogy van köztük olyan blog is, ami deklaráltan az olvasók által beküldött posztokból él. A létező legjobb buli, a sok kis hülye ingyér küldözgeti a posztokat, a bloggazda meg gyakorlatilag semmit nem csinál mégis ő markolja fel érte a zsét.
süti beállítások módosítása