Az Államérdekből című, politikai korrupcióval átszőtt francia mozi bemutatóját szerdán este tartják a Lurdy moziban. Mint arról valószínűleg elsőként beszámoltunk, egy jó kis ötlettől vezérelve a forgalmazó, illetve a Transparency International Magyarország országgyűlési képviselőket is meginvitált a bemutatóra. Hogy hányan lesznek ott? 386 képviselőből 9-en. Csak MSZP-sek.

Mint a Transparency illetékesétől megtudtuk, az országgyűlési képviselőket e-mailben hívták meg, azért szép nagy, díszes meghívót, Nokiás dobozzal nem kaptak. „A filmbemutatótól azt várjuk, hogy minél több képviselő, sajtómunkatárs és a filmes szakma képviselője vegyen részt rajta, hogy ezzel az eseménnyel is felhívjuk a figyelmet a korrupció elleni harc fontosságára. A fikciós francia film közvetlenül nem kapcsolódik a hazai helyzethez, csak annyiban, hogy Magyarországon is súlyos probléma a korrupció. A 2011-es Nemzeti Integritás Tanulmányunk szerint a korrupció által legsúlyosabban érintett szektorok a politikai pártok és az üzleti szféra.” A Transparency a film forgalmazásában egyébként nem működik közre, anyagilag sem támogatták a promóciót, csupán a film bemutatója közös.

Korábban azt vízionáltuk: „Már előre látjuk, hogy kezdenek el izzadni szép kis csóró öltönyeikben a három Cézar-díjjal is kitűntetett mozi láttán a különböző frakciók tagjai, majd együtt, cigizés közben jól megbeszélik, hogyan is tovább.”

Tehát 386 képviselőből 9-en jeleztek vissza. De a legizgalmasabb még hátravan. Kik ők? A parlamenti pártok közül csupán az MSZP-ből jelentkeztek az ingyen vetítésre, köztük a pártelnök, Mesterházy Attila úr is. (Mint megtudtuk, a Puch Lászlót a közelmúltban váltó MSZP-s  pártpénztárnok, Velez Árpád is érkezik a vetítésre, igaz, őt, mivel nem képviselő nem hívta meg a Transparency International…).

Ottan lesz tudomásunk szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium antikorrupciós szakértője, Papp Róbert is, aki előre jelezte, hogy szeretne fizetni a belépőjegyért. És ügyködik majd a Lurdyban jó sok jobbos, balos lap újságírója. Már alig várjuk a független tudósításokat.

Arra is a kíváncsiak voltunk, hogy a vetítésen túl, milyen „kedvességgel” készülnek a szervezők drága politikusainknak. Semmilyennel.

Szerző: Mediafika  2012.08.22. 15:40 Szólj hozzá!

Címkék: film kommunikáció politikus pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr794726117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása