Ez a drága Géza gyerek is csak negyven lett, megérte, szeretjük is. No, nem csak azért, mert megérte, mármint a negyvenet, hanem ha kicsit csöpögős is, de a többszörnézős Good Will Huntingért, az agyatlan Képtelen képregényért és klónjaiért, néhány akciómozijáért. És egy kicsit irigyeljük Jennifer Garnerért.

benaffleck_tolvaj.jpg

"Negyven lettem. De te nem beszólsz!"

Néhány mozit rendezett is ez a Géza. „Annak ellenére, hogy a film egyszerű rablós történetnek tűnik, a mélyben egy olyan emberről szól, aki hiába szeretne változtatni az életén, nem tud, mert saját múltjának a foglya. A gyerekek a szüleik bűneiért is fizetnek.” Az Oscar-díjas Ben Affleck a rendezője és főszereplője is a 2010-es Tolvajok városa című filmnek, amely egy drámai thriller bankrablókról és zsarukról, barátságról és árulásról, szerelemről és reményről, menekülésről a múltból a nem létező jövőbe. Ez már a második rendezése Gézának a Hideg nyomon után, de már korábban is szerette a kezébe venni az irányítást az 1972-es születésű kaliforniai fiú.

A kilencvenes években indult el a filmes karrierje, kisebb mozikban tűnt fel, például Kevin Smith Shop-showjában, majd Matt Damon cimborájával írtak egy jó kis forgatókönyvet (Good Will Hunting), menten kaptak is egy Oscar-díjat és egy Golden Globe-ot. Jobb kezdést el sem lehetett volna képzelni. A magyar ősökkel is büszkélkedhető Affleck feltűnt a Szerelmes Shakespeare-ben, az Armageddonban a világot mentette meg, és nyerte el Liv Tyler szívét, hurrikánként került szívörvénybe, majd a börtönből szabadulva Charlize Theronnal kellett menekülnie, de járt Pearl Harborban, cégeknek végzett szupertitkos feladatokat. Mint kitűnik, kiváló akcióhős, de ha kell, villant egy mosolyt, és romantikus szépfiú is tud lenni, aki a valós életben is megdobogtatta már néhány színésznő (Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez) szívét, de már jó néhány éve Jennifer Garner férje és gyermekeinek apja.

Az idén elvileg két filmjét (Argo, To the Wonder) mutatják be. Az Argo (nem az Árpa Attila dirigálta változat…) októberben kerül a mozikba, de Géza harmadik rendezése már szeptemberben a 60. San Sebastián-i Filmfesztiválon is látható.

Fotó: Intercom

Szerző: Mediafika  2012.08.15. 12:00 Szólj hozzá!

Címkék: film színész

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr64713505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása