„A 2012. évi Sziget Fesztivál látogatóinak biztonsága érdekében arra kérnénk Önöket, hogy a koncert ideje alatt a közönséget ne ugráltassák, ne hergeljék, ne buzdítsák ún. Crowd Surfing létrehozására, ne buzdítsák ún. Wall of Death létrehozására, ne buzdítsák ún. Circle Pit létrehozására, ne dobjanak a közönségnek üdítős flakont, söröspoharat, vagy bármilyen egyéb tárgyat a színpadról” - ez áll állítólag abban a levélben, amelyet a Sziget Kft. a fellépőinek címzett, írja a hvg.hu, a levél egy ideje a trumblren köröz.

killers_kicsi.jpg

"Úgy nézünk mi ki, mint akik bárkit is hergelnénk?"

Már látjuk is, hogy a már kissé befröccsözött – persze minőségi borból – zakós harmincasok vigyázzba állnak Ákos kedd esti koncertjén, a Placebo performance alatt elmosódik egy kicsit a fekete szemfesték az önuralom miatti könnycseppek közepette, a Tankcsapda alatt tényleg mindenki komolyan gondolja: „ülj le mellém”, vagy éppen a The Killers alatt a megvadult rajongók csak tátott szájjal állnak és bámulnak. És persze az előadók nem ugráltatnak, nem hergelnek, nem buzdítanak.

Aki ne tudná, részben a wikipédiából lopva:

Wall of death = a tömeg két részre válik, és egymásnak rohan. Ez általában durva tömeges pogózással végződik

Circle pit = Körbe futkorászás „HP Dance” azaz: „HARDPogo tánc”. Ez a pogozásnak egy olyan változata amikor acélbetétes lábbelivel rugdosó mozdulatokat tesznek, és egymást direkt lábon, illetve társaságtól függően, hasi tájékon rúgják.

Crowd Surfing = a tömeg tetején, a fejek felett a kezek tengerében úszik, szörföl a koncertező.

Kell ezen óvatosság? Vagy túlparázzák a szervezők? Végül is akár otthonról is lehet nézni. De pogózni azért jobb. Bárhogy is hívják külföldiül.

Szerző: Mediafika  2012.08.07. 16:00 Szólj hozzá!

Címkék: zene hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr274700308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása