Hogy is mondjuk, írjuk? A kiscsávó – na jó, most már öreg tata, hiszen július 25-én negyvenöt – azért nem rengette meg se a magyar, se az európai, se az amerikai filmtörténetet, de mégis oly’ sok rajongója van néhány szerepe miatt, persze, Joey, hogy mégis csak kell őt is kicsit ekéznünk, illetve. Meg közben kicsit köszöntenünk, népszerűsítenünk, hiszen mi is valamiből élünk. Illetve élnénk. Legalább negyvenöt éves korunkig.

matt_leblanc_k.jpg

Szóval a drága LeBlanc, az amerikai, valamiképpen úgy hozta a sors, hogy gyakran alakított olasz csávókat, volt is hozzá valamelyest köze, hiszen anyai ágon büszkélkedhet néhány talján felmenővel. Apai ágon még változatosabb a kínálat: holland, ír, angol és francia ősöket mutathat fel. Sokak nagy örömére nem ács lett, pedig annak készült – mint a szintén nagyon öreg, sőt, még öregebb Harrison Ford, de ő kicsit jobban jött ki belőle –, anyuka mondta neki, fiam, inkább legyél színész, ezek a szar konyhabútorok elég rosszul mutatnak idehaza. Modell lett, nagyszerű reklámokban is feltűnt a drága. A nyolcvanas évek végén már tévéfilmekben is játszott, például a Rém rendes családban, illetve olyan videoklipekben, mint Alanis Morissette Walk Away-je.

Aztán érkezett a megváltás, 1994-ben válogatták be a Jóbarátokba (a Viasa3-on még mindig fut), amelyben tíz évadon keresztül alakította Joey szerepét, majd két évvel később a sorozat spin-offjában még két évig személyesítette meg a szépfiút.

Aztán ahogyan többnyire lenni szokott, producerként is kipróbálta magát, és színházakban is játszott. Aztán beindult a Sikersorozat is, amelyért LeBlanc Golden Globe-t kapott. Aki nagyon hiányolná, 2013-ban pedig bemutatják a Lovesick című moziját, amiben a főszerepet alakítja.

Fotó: Viasat

Szerző: Mediafika  2012.07.25. 08:15 1 komment

Címkék: film tévé színész

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr414676304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrskowalski · http://youarenotinkansasanymore.blog.hu 2012.07.25. 08:22:11

Tavaly indult sorozata az álomgyárról szóló Episodes,amelyben szintén saját magát alakítja meglehetősen önironikusan. Érdemes belekukkantani, már csak miatta is.
süti beállítások módosítása