Úgy tűnik, nem igen jött be a Másfélmillió lépés remake. Mint arról a nagyszerű blogunk is beszámolt, a Bayer Zsolt és Nemes Tibor jegyezte Másfélmillió lépés Magyarországon – 32 év múlva július 9-én rajtolt.

Az mmonline.hu írja, a múlt héten a „18-49 éves nézőknél az egy műsorra jutó átlagnézettség 24 ezret tett ki, 2,8 százalékos közönségarány mellett. A teljes népességen belül az átlagos nézőszám 121 ezer volt, ennél a célcsoportnál 4,5 százalékos közönségaránnyal zárta a hetet a természetfilm-sorozat.” Ahogyan írják: „a fiatalabbakat teljesen hidegen hagyta, de a teljes lakosság körében sem szerepelt jól a köztévé saját gyártású sorozata.” Van ez így. Az mmonline egyenesen bukásról beszél.

Mint korábban közzé tettük, a sorozatra – illetve egy Lengyelországról szóló tévés munkára – Bayer Zsolt 35 milliót kapott a Nemzeti Kulturális Alaptól. Mint azt tavaly májusban az index.hu megírta: „A Nemzeti Kulturális Alap miniszteri támogatásával forgatja újra Rockenbauer Pál legendás ismeretterjesztő sorozatát, a Másfélmillió lépés Magyarországont Bayer Zsolt, az Echo Tv műsorvezetője és a Magyar Hírlap publicistája. A szakma furcsállja a 35 millió forintos támogatást, mivel az NKA elhalasztotta a költségvetési zárolások miatt az ismeretterjesztő filmekre kiírt pályázatokat.” A cikkből kiderül, sokak szerint kevés ez a pénz egy igényes sorozatra, mások szerint Fideszesként könnyű volt pénzhez jutni.

Szerző: Mediafika  2012.07.18. 14:15 Szólj hozzá!

Címkék: sorozat doku m1 természet közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr994664332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása