Ismét Magyarország volt a téma egy brüsszeli konferencián, az egész napos páneurópai fórumon, többek között Neelie Kroes digitális politikáért felelős biztos jóvoltából – írja a Magyar Nemzet. Megjelent erre felé Hugh Grant is, aki a Hír TV-nek a magyar médiahelyzetet is fikázta. Igaz, a színész hangját erősen lehúzták - hogy jól lehessen hallani a rámondott magyar szöveget - így nem igazán érteni, mit is mond a színészek gyöngye anyanyelvén...

hughgrant.jpg"A politikus két alkalommal is hazánkat emelte ki példaként bírálata alátámasztására, amikor azt mondta, már az Európai Unióban is van olyan ország, ahol a média szabadságához való alapvető jogot fenyegetik, és ez gátja a jó kormányzásnak is. Kroes szerint a magyar helyzet fenyegeti a polgárok szabadságjogait és magát a demokráciát is. A fórumon egyébként felszólalt Hugh Grant brit színész is. Szerinte a magyar állam odáig jutott, hogy a média fölötti uralom átvételével fenyeget" - írja a Magyar Nemzet.

Hugh Grant beszólt a média cézároknak - a bögyében leginkább Rupert Murdoch leleldzik -, illetve védelmébe vette a média áldozatait. Az egységes EU-s média szabályozásért kampányol egy ideje.

A magyar helyzetre egyébként a Hír Tv interjúját leszámítva Hugh Grant nem tett "utalást", így tudósításában nem említette például a The Hollywood Reporter, a gulfnews.com, az ibtimes, a Reuters sem.

Fotó: © European Union 2012 - European Parliament

Szerző: Mediafika  2012.06.28. 11:00 Szólj hozzá!

Címkék: média politika celeb színész napilap

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr624616099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása