Inzultálták a Nol.hu videóriporterét a taxis demonstráció miatti dugóban várakozni kényszerülők – írta a Népszabadság, illetve a Facebook oldalukra is kikerült a videó.

A felvétel az Astoria környékén készült, a hétfői taxis demonstáció idején. A Nol.hu munkatársa néhány hőzöngőre is bukkant, akik, finoman szólva nehezen tolerálták a taxisok okozta dugót. Amikor észrevették, hogy videózza őket a riporter, le zsidó kurvázták, a "hölgy" arcon is köpte a riportert. Majd le is köcsögözte a másik szimpatikusnak kevésbé sem tűnő férfi.

A hőzöngők kikérték maguknak, hogy milyen jogon is veszi fel őt az operatőr, majd a Magyar Televízió stábjába is belekötöttek. Majd búcsúzásul a férfi még elköszönt: „büdös zsidó kurva. Seggbe lesztek kurva.”

A levideózott embereket nem minősítenénk nagyon, szavaik, tetteik, viselkedésük önmagáért beszél.

Ugyanakkor felmerül egy másik kérdés is: közterületen, aki nem járul hozzá, hogy lefotózzák, kamerával felvegyék, arról – akarata ellenére – közzétehető például egy ilyen felvétel? Vagy akár fotó? A nol.hu által felvett „emberek” élhetnek ezzel a jogukkal? Egyáltalán, milyen joguk van hozzá? Vagy ha már inzultálják az újságírót, veszélyeztetik testi épségét, megalázzák, elvész e joguk?

Persze ki lettek „kockázva” az érintettek, de attól még a videó nyilvánosságra került. A Ptk. Szerint: „képmás vagy hangfelvétel nyilvánosságra hozatalához – a nyilvános közszereplés kivételével – az érintett személy hozzájárulása szükséges.” További jogi háttér itt.

Na, most akkor egy ilyen helyzetben mi a tényállás?

UPDATE: "Arctalanságukat, névtelenségüket féltő gyávaságuknál is alávalóbb, hogy nem csupán egy munkáját végző emberre emeltek kezet. Nőre támadtak. Úgy könnyebb. Zsidózni is könnyebb, leköpni is könnyebb. Amikor azonban kiderült, hogy van ott egy másik kamera is, mögötte két férfival, megkushadtak. Ennyi az ilyenek bátorsága. Két beteg ember. (...) Elpattan valami, és nincs mentség – rongy emberek tobzódnak meg a náluk is nagyobb rongyok, azok, akik a szájukba adják a rongy mondatokat, azokat, amelyek hallatán épeszű ember nem adhat felmentést "- írja publicisztikájában a Népszabadság. A szerkesztőség a történtek miatt feljelentést tesz.

Szerző: Mediafika  2012.06.05. 10:05 2 komment

Címkék: média tévé napilap

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr194566384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaspara 2012.06.06. 11:47:00

sajnálom, de nem kellene demonstrálniuk.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2012.06.07. 12:47:01

Ezért volt kár bezárni az OPNI-t.
süti beállítások módosítása