A Médiatörvényt ekézték már sokan, sokat, hol joggal, hol csupán politikai célzattal. Most az alapvető jogok tiszteletben tartásáért felelős ombudsman fordult az Alkotmánybírósághoz, hogy bírálja felül egyes passzusait. Értelmezést, pontosítást kér, a szövegezés több helyütt ellentmondásos, nem egyértelmű. „Az ombudsman álláspontja szerint a médiatörvény több - a Médiatanács elnökének és tagjainak megválasztására, valamint a megbízatás megszűnésére vonatkozó - rendelkezése együttesen értelmezhetetlen és alkalmazhatatlan” – tették közzé.

szalai.jpegszalai2.jpg

A kedvencünk: az is előfordulhat, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak átmenetileg, párhuzamosan két elnöke is van. Az elnököt a miniszterelnök jelöli ki, Orbán Viktor e posztra Szalai Annamáriát helyezte. Az ex-Fideszes, volt parlamenti képviselő – mint az NMHH vezetője – elnöke a Médiatanácsnak is. Szóval kétfejű lehet az NMHH és akár a Médiatanács is.

Beindult a fanzáziánk. Ki lehetne a másik? Aki ennyire ért a médiához, és nem utolsó sorban akad némi Fidesz-kötődése? Mindenki ismeri és szereti? Ha kell, kiáll, és megmondja a frankót szemrebbenés nélkül? Gyorsan összeül a vezérkar, a guruk: a gyorsaság miatt sajnos a belügyminiszter sofőrje mozgássérült parkolóban várakozik, Rogán Antal egy Könyvhétre megjelenő újdonság kéziratával a kezében érkezik, Deutch Tomi pedig már tolja is ki a twitterre az ülés alatt a rövidülő szoknyákról ihletett benyomásait.

„Legyen a másik Szalai II. Annamária!” – hangzik el. Jól kijönnének egymással, kicsit hasonlítanak is külsőleg-belsőleg, mind a ketten akár együtt is ráérnének egy rögtönzött sajtótájékoztatóra. Ha egyikük lebetegszik, egyéb elfoglaltsága van, ott a másik.

Nem lenne több ellentmondás.

Fotó: NMHH

Szerző: Mediafika  2012.05.10. 10:03 Szólj hozzá!

Címkék: média politika

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr414499808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása