Tóta W. Árpád tudjuk, nem kegyelmez. Aláz, beszól, sért, mindegy. Dühből, önérdekből, meggyőződésből? Nem tudjuk. De ez talán kicsit sok. Vagy nem? A hír szent, a vélemény szabad. Ok? De hol a határ? Mindent el kell viselnie egy politikusnak? Köztársasági elnöknek?

A hvg.hu- jelent meg, ezrek lájkolták, küldik körbe a facebookon. Szép kis olvasottságott hozott ez az írás (is) Csak szemezgetünk:

„Beteg egy hely lett Magyarország, amíg nem voltál itt. Hiszen ismered ezt a pszichopata köcsögöt: nem tűr semmilyen ellenvéleményt, és ha teheti, gyökerestül irtja ki.”

„Ismered a gerinc roppanását. A szégyent, a megaláztatást. Ismered a hónapokig, évekig tartó őrlődést, a sértettséget, a jogos dühöt, amikor tudod, hogy igazad volt, de a nyers erő, a zsarolás, a megfélemlítés legyőzte szövetségeseidet, aztán téged is.”

„Te valaha egy személyiség voltál. (…) Ez a szörnyeteg elhitte, hogy kiirtotta belőled, hogy zombivá varázsolt, alázatos szolgává, robotzsaruvá. Ilyen zombikból építette fel a birodalmát. Egy ilyen zombi fingotta tele a széket, amibe éppen beleülsz, János. Ez a szag kísértsen a következő években.”

„Smittpál akarsz lenni? Hitvány, gyönge báb?”

Az írás mellett pedig Áder János fotója látható a kislányával.

Tóta W. aláz, de porig. Vagy még lejjebb. Aztán kitűzi a feladatot: „Ezt a rendszert egy szál csavarkulccsal szét tudja szerelni egy köztársasági elnök, aki rendre felemeli a hangját a legnyilvánvalóbb baromságok ellen. (…) Nagy lépés felismerni végre: a haza minden előtt, és a párt nem a haza.”

Hol a határ? Belefér a véleménynyilvánítás szabadságába? Vagy ez már személyiségi jogokat sért? Vagy egy politikusnak, köztársasági elnöknek mindent el kell viselnie?

Szerző: Mediafika  2012.05.08. 08:58 4 komment

Címkék: politika újságíró

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr514495531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2012.05.08. 10:52:52

Amilyen stílusban a politikusok is beszélnek a Parlamentben időnként, gyakorlatilag minden következmény nélkül, úgy ennek simán bele kell férnie.
A zombis/fingós hasonlat különösen találó.

Heron44444 (törölt) · http://kulonvelemenyek.blog.hu/ 2012.05.08. 11:57:23

Tótának ez a stílusa, ő csak ezzel tud kitűnni az átlag blogerek sorából. Egyébként sokan vannak, aki nála viccesebbek és még többen, akik nála értelmesebbek. Az a legnagyobb baj, hogy eluralkodnak rajta az érzelmek, és ilyenkor írásai átcsapnak fröcsögésbe.
Ettől függetlenül szerintem nincs értelme arról beszélni, hogy ez személyiségi jogokat sért, mert ez itt az internet, ÁJ meg közszereplő.
A legnagyobb baj az, hogy tartalmilag kb igaza van.

(C) Neel Armstrong (A) 2012.05.15. 17:08:27

tóta egy elmebeteg libsi patkány. Már a megjelenése is visszataszító, amikor pedig elkezd beszélni, összevisza hadonászik, mint egy idióta.

Aki látta már személyesen, tudja miről beszélek.

Ennél is fontosabb, hogy ő, a másság felkent apostola, nem tűri, ha hasonló stílusban válaszolnak a galád cikkeire. Az ilyen kommenteket vissamenőleg is kiveszi a blogjáról és az illetőt kitiltja.

Különösen akkor él ezzel a szánalmas cenzúrával, ha nálánál okosabb és műveltebb vitapartnerre akad.

A háttérhatalom embere ez a keresztényfóbiás és magyargyűlölő patkány, ők futtatják és pénzelik.

De egyszer mindennnek vége van, mint a botnak.:) (ld. Heti hetes.)

hetigenya 2012.05.15. 21:42:57

@(C) Neel Armstrong (A):

A doktori dolgozatomat a kommentelők stílusáról írom. Egyik sztárja te vagy. Mi orvosilag az abszolút zsidózó polgárt, aki az alapján ítéli meg, hogy annak péniszének vége le van- e csapva - azt mi orvosi nyelven pénisz irigynek hívjuk.Ugye, ugye.
Ez a diagnózis. Egyszerű, nem kell sokat tanulni hozzá.
süti beállítások módosítása