„Ha fontos, hogy ne legyen semmiféle cenzúra, ha fontos, hogy ne hazudjanak a közmédiában, ha hiszel a szabad sajtóban, akkor május 3-án 17 órára Pollack Mihály térre. Minden demokratát várunk!” – szólt tegnapra a meghívó a Kunigunda éhségsztrájkolók és a Tiszta kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom izginek tűnő meghívója.

Aztán azért nagy tömeg lett, igaz, tegnap túl sok szabad sajtótermék nem is adott hírt róla. Sőt, nem is igen foglalkoztak a Nemzetközi Sajtószabadság Napjával. (Az ENSZ nyilvánította május 3-át A nemzetközi sajtószabadság napjává, amikor világszerte megemlékeznek azokról az újságírókról, akiket munkavégzésük közben gyilkoltak meg). Igaz, azért kis hazánkban sokakat nem gyilkoltak meg. Vagy valamit tudnak a szervezők?

pontok.jpg100 ezren, pláne egy millióan ugyan nem voltak, a 168 óra Kulka is ott volt – még 150 főnek fájt a sajtószabadság hiánya címmel számolt be az eseményről részben az MTI-re hivatkozva.

„A demonstrálók egy tucatnyi autóból álló konvojjal az MTVA Kunigunda úti gyártóbázisa elől először a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) I. kerületi épülete elé vonultak, ahol Nagy Navarro Balázs, a TFSZ alelnöke petíciót adott át, amelyben a tiltakozók azt kifogásolták, hogy a médiatanács – korábbi petíciójuk ellenére – nem vizsgálta érdemben a hírhamisítási ügyeket, valamint további vizsgálatokat szorgalmaztak.”

Kicsit kocsikáztak még majd a Magyar Rádió Pollack Mihály téri épületéhez vonultak. Nagy Navarro itt elmondta: „ahol megsértik a sajtó szabadságát, ott megsértik a véleménynyilvánítás szabadságát is, ahol pedig nincs igazi sajtószabadság, ott nincs igazi demokrácia sem.”

Fellépett többek között a tök független Bródy János, Kulka János, Kováts Kriszta és a politikától magát mindig távol tartó Pa-Dö-Dö. Felbukkant a biztonság kedvéért Török Zsolt szocialista és Karácsony Gergely LMP-s politikus.

Valóban lehet olyan, hogy nincs cenzúra? Az egyik oldal lapja azt védi, a másiké ezt. Sajtószabadság van, vagy sem? A blőrözés, az MTI egy kamu-blogra való hivatkozása mi? Ha valaki elkúr valamit, nem kellene távoznia? A szervezők ténykedése nem szól már kicsit többről, mint szimplán a sajtószabadság iránti félelem?

Ha ezt Petőfi Sanyi látná, törékeny testével, kezében fityegő karddal csapna szét a Médiatanács tagjai közt? Vagy kit vadászna le?

Szerző: Mediafika  2012.05.04. 09:31 Szólj hozzá!

Címkék: média politika hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr614487873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása