Alejando Gonzáles Ináritu: Biutiful

 

A hét tévés mozija kétségtelenül ez. Eddig sem volt kétséges, hogy Javier Bardem napjaink legjobb színésze, mindegy, hogy romantikus férfiként kell hódítania vagy éppen rettegett gyilkosként öldökölnie. A Korcs szerelmek, a 21 gramm, a Bábel rendezőjének új, Oscar-jelölt, megrázó filmjében ódaadó apaként, depressziós, bipoláris asszony férjeként, alvilági üzletemberként küzd az életben maradásért, gyermekei eltartásáért. Barcelona egy másik arca vetül elénk, ahol kiszolgáltatott illegális bevándorlók, maffiózók, rendőrök esnek egymásnak a sikátorokban. Uxbal ugyan valamelyest próbál a hozzá tartozó rabszolgaként tartott munkásokon segíteni, kisfiának és lányának jó apja lenni, de ő sem mindható. Kiderül, hogy halálos beteg, gyors leépülés vár rá. Néhány hónap alatt igyekszik megteremteni gyermekei jövőjéhez szükséges pénzt, magányos szenvedésében és harcában azonban senkire nem számíthat. Szívszorító alakításával Bardem a 2010-es Cannes-i Filmesztiválon a legjobb férfi főszereplő díját nyerte el. (vasárnap, m1 22.25)

Richard Attenborrough: Kiálts szabadságért!

Denzel Washington és Kevin Kline főszereplésével készült mozi, based on a true story, a fekete polgárjogi harcosról, Steve Bikóról. A film három Oscar-díjat kapott, Berlinben is járt, a Dél-Afrikai Köztársaságban pedig kicsit betiltották. (szerda, Duna 21.05)

Richard Attenborrough: Gandhi

Kerek évforduló ugyan nincs, de R. A. másik mozija is megnézhető a héten, 1983-ban nyolc Oscart kapott, és nem meglepő módon Gandi életét mutatja be. Ben Kingsley alakította a főszerepet, pályája addigi egyik csúcsteljesítményeként. (kedd, Filmmúzeum 19.40)

Szerző: Mediafika  2012.03.20. 14:22 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé filmmúzeum m1 duna

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr294328237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása