"Az elmúlt hónapokban szépen erősödött a Filmmúzeum nézettsége. Nem ritka mostanában, hogy a magyar filmcsatorna felkerül az első tíz legnézettebb televízió-csatorna közé. Az elmúlt hétvégén olyan alkotások ültették a családokat a képernyő elé, mint a szombaton sugárzott 80-as évekbeli nagyszerű vígjáték, a Dutyi Dili (főszereplők: Gene Wilder, Richard Pryor), mellyel a Filmmúzeum televízió-csatorna az A4+ célcsoportban közel négyszázezer nézőt ért el. Hasonlóan szép nézettséget hozott a vasárnap este műsorra tűzött A hálózat csapdájában című akciófilm is, melynek főszerepét a népszerű színésznő, Sandra Bullock alakítja. Ez utóbbira is több mint háromszázezren voltak kíváncsiak a négy éven felüliek körében" - áll a Filmmúzeum közleményében.
 

Ennek örülünk, nyilván a tulajdonosok is, meg a befektetők is. De azért lenne egy kérdésünk. A "magyar filmcsatorna" az elmúlt hetekben, hónapokban, a következő hetekben hány magyar filmet sugárzott, sugároz? Mert nem sokat. Már egy ideje érlelődik a gondolat e bejegyzés iránt, több hónapja. Folyamatosan néztük is, vajon lesz e már új, másik magyar film A Pogány Madonna mellett. Persze jó film, szeretjük, de nem nagyon volt.

Szóval azzal nincsen baj, ha a Filmmúzeum nem sugároz nagyon magyar filmeket, csak akkor ne is hangoztassa, talán, hogy:

"A 2000-ben alakult Filmmúzeum célja, hogy bemutassa az elmúlt évtizedek emlékezetes magyar, illetve külföldi filmjeit és legendás tévésorozatait. (...) 2009. augusztusától meghosszabbított műsoridővel, heti öt-hat premierrel és az eddiginél is színesebb műsorkínálattal várja nézőit a Filmmúzeum. Válogatás a nyolcvanas-kilencvenes évek legjobb európai és amerikai filmjeiből, múltidéző saját gyártású műsorok, felejthetetlen tévésorozatok, magyar klasszikusok, örökzöld vígjátékok, ifjúsági és gyerekfilmek."

Nem magyarkodás itten a cél, csak ha magyar filmeket is akarunk sugározni, hát akkor tessék azt is sugározni.

Némi statisztika

8. hét - 0 magyar játékfilm

9. hét - 2 magyar játékfilm (Az ezerszer vetített A Pogány Madonna és az ötszázszor nyomott Csak semmi pánik)

10. hét - 2 magyar játékfilm (Az ezerszer vetített A Pogány Madonna és az ötszázszor nyomott Csak semmi pánik)

11. hét - 1 magyar játékfilm (Az ötszázszor nyomott Csak semmi pánik). Ez egybként március 15-e hete, de sehol egy ahhoz kötődő mozi...

Szerző: Mediafika  2012.02.24. 18:17 2 komment

Címkék: film tévé filmmúzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr224193119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vodka Narancs 2012.03.14. 17:11:17

Teljesen igazatok van. Én annak idején, jó tíz éve, 14 éves fejjel kezdtem nézni a Filmmúzeumot, ami akkor még tele volt jobbnál jobb magyar filmekkel a '30-astól egészen a '90-es évekig, és hazánk filmtermésének jelentős részével, köztük igazi klasszikusokkal (pl. Az ötödik pecsét) itt ismerkedtem meg. Egy ideje nincs már Filmmúzeum csatornám, de ettől függetlenül szeretném, ha újra visszatérnének a régi kerékvágáshoz. Egyébként igen, A hálózat csapdájában nem tudom mióta "muzeális film". Szerintem, ha így folytatják, lassan Film+ válik belőlük. Kár lenne érte.

Mediafika 2012.03.19. 09:18:05

Talán a film+ szint még odébb van, hátha érkezik egy kis frissítés. Meg nem teljesen adtuk fel a reményt. De az is lehet, habár ennek még nem igen néztünk utána, hogy a rendezetlen magyar filmjogok - főleg az 1989 előtti mozik kapcsán - érkezett alamiféle változás.
süti beállítások módosítása