Lynne Ramsay egy gonosz kis geciről készített brutális filmet, aki tönkreteszi anyja és családja életét. Aztán lehet, hogy nem is csak ő tehet róla. Mától a mozikban.

 

Lepusztult ház, az asztalon egy fél pohár bor, gyógyszerek. Kifacsart nő kecmereg fel a díványról, lassan elindul. Autója leöntve, a szomszédok elfordulnak, amint elhajt mellettük. Tilda Swinton szívbemarkolóan alakítja a megkeseredett nőt, akiről visszatekintésekben derül ki, hogyan is jutott idáig. Romantikus, vicces pillanatok barátjával-férjével (John C. Reilly), fiúgyermekének születése, új házba költözés, kistestvér érkezése. Azonban ezeket a pillanatokat megkeserítik a fiú (Ezra Miller) megmagyarázhatatlan gonoszkodásai, egyre keményebb tettei édesanyjával szemben már gyermekkorától kezdve. Swinton egész testén keresztül érezni a vívódást, az önmarcangolást, a kételyeket (Golden Globe-jelölés, Európa Filmdíj): vajon mit csinál rosszul, szereti eléggé a fiát? Ki a felelős a srác tetteiért? Lassan kibontakozik egy szörnyű tragédia, a múlt és jelen összeér a vásznon. Kemény, kegyetlen, mégis őszinte film, egy hosszú út vérvörösből a vakító fény felé.

N.B. Íjat ne vegyél a gyereknek.

Szerző: Mediafika  2012.02.09. 12:10 Szólj hozzá!

Címkék: film mozi swinton

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr104083637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása