Ma, vasárnap este A bombák földjén. Moziban is nyomták, tévé asszem most először adja. Néhány Oscar, James Cameron exfelesége rendezte. De ez biztos hímsoviniszta megjegyzés.

„Amikor Mark Boal, az író visszaérkezett Irakból, történeteket mesélt nekem a hadseregről, és a bombaosztag katonáiról – az elit osztagról, amelyben igen nagy a halálozási arány. Amikor elmondta, hogy ezek a specialisták milyen elképesztően sebezhetőek, és hogy csupán egy pár fogót használnak egy olyan bomba hatástalanításához, ami mindent elpusztít háromszáz méteres hatósugarú körben, sokkot kaptam. És amikor megtudtam, hogy ezek az emberek önként jelentkeztek erre a veszélyes munkára, és néha annyira beleszeretnek, hogy nem tudják elképzelni, hogy mást csináljanak, tudtam, hogy megtaláltam a következő filmem témáját” – nyilatkozta Kathryn Bigelow rendező, aki nemcsak a témát találta meg, és készítette el filmjét, hanem hat Oscar-díjat is besöpört vele.

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag életébe pillant bele a film, William James őrmester összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

 

Szerző: Mediafika  2011.10.16. 21:43 Szólj hozzá!

Címkék: film oscar tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr323307991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása