Ma, hétfőn este a Duna Televízión Michelangelo Antonioni: Zabriskie Point című klasszikusa pereg. Ellenállás, szex, repülés és egy kis Pink Floyd.

Az amerikai diákmozgalmak idején, a hatvanas évek végén készült Antonioni tengerentúli filmje. "Ki akartam már szakadni Olaszországból és Európából. Ami a figyelmemet első ittlétem alkalmával megragadta, az a fiataloknak a kor társadalmával – sőt nem is annyira a társadalmával, mint inkább a régi Amerika erkölcsével, gondolkodásmódjával, lelkivilágával szemben tanúsított ellenállása volt."

A Zabriskie Point – amely Halál völgyének nevezett sivatag legmélyebb pontja – főszereplője Mark, a fiúnak már elege van a végtelen, sehová nem vezető értelmiségi vitákból, és elhatározza, a tettek mezejére lép. Pisztolyt vásárol, hogy a következő tüntetésen használja. Menekülnie kell, ellop egy repülőt, amellyel a sivatag felé tart. Itt találkozik egy lánnyal, a kietlen tájon érzelmeiknek nem tudnak, és nem is akarnak gátat szabni. Visszatérve a civilizációba, a társadalomba azonban életük már nem teljesedhet ki. A film kísérőzenéjét a Pink Floyd és Jerry Garcia szerezte.

 

Szerző: Mediafika  2011.10.03. 16:32 Szólj hozzá!

Címkék: film tévé duna antonioni

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr703275591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása