karsai.jpg„Ötven szem gyógyszert vettem be. Lehet, hogy ezek az utolsó mondataim. Nem tudom elviselni, hogy ártatlanul ítéltek el a bíróságon” – mondta a beol.hu munkatársának telefonon csütörtökön este dr. Karsai József. Battonya polgármestere még Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere a 2008-as dinnyeblokád kapcsán kényszerítés kísérlete miatt jelentette fel, Karsai akkor még MSZP-s országgyűlési képviselő volt. A battonyai bíróság hétfőn bűnösnek találta, és egymillió forintra büntette meg a polgármestert. A lap információ szerint csütörtökön este talált rá Karsaira két munkás a búzaföldön, az újságírót már a mentőautóből hívta fel.

Ha valaki már eljut az öngyilkosság-kísérletig, komoly okok, problémák állhatnak mögötte. Nehéz ilyenkor, ilyen ügyben, pláne egy, a médiát korábban igen jól használó ember valódi szándékait megtudni. És neki is könnyű bármi mögé elbújnia.

Lehetünk jóindulatúak. Szegény ember végső kétségbeesésében nem tudta, mit tegyen, az öngyilkosságot választotta. Hiszen egy egykori képviselőnek, polgármesternek fontos, hogy hiteles maradjon – már amennyire ez a magyar politikai viszonyok közt lehetséges. Rátaláltak, telefonált egyet, hátha akad, aki segíteni tud neki ebben a helyzetben.

Lehetünk rosszindulatúak. Ha komolyan gondolta cselekedetét, döntését, akkor miért tartotta olyan fontosnak, hogy a hírt, „megmenekülését, megmentését”, keservét már a mentőautóból egy újságíró tudtára adja? Ezzel is csak be akart kerülni a médiába, és felhívni magára, egy ügyre a köz figyelmét?

A hír24.hu-nak a kórházi kezelés után pénteken elmondta: azért kísérelt meg öngyilkosságot, mert nem akar diktatúrában élni, és a hazájáért kész az életét is feláldozni. Azt is hozzátette: a bíróság most kétszáz, rászoruló battonyai gyerek nyári érkeztetését teszi lehetetlenné, mivel ezt a pénzt ő erre szánta. Illetve kifejtette: Magyarországon még csak nem is Kádár-, hanem egyenesen “Rákosi-rendszer épül”. Nem akarta látni, hogy a fia rabszolgaként élje le az életét, azt mondja, valóban meg akart halni.

Mi ez? Egy kétségbeesett sikoltás? Vagy egy durva politikai pr-akció?

Fotó: battonya.hu

Szerző: Mediafika  2012.05.25. 14:34 Szólj hozzá!

Címkék: média politika kommunikáció per hír

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr974545827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása