Habár múlt heti bemutató, de azért még mindig erősen érdemes megtekinteni az Erőszakik alkotógárdájának új moziját. Kisváros, kis rendőr, nagy kaland.

Érdekes műfaji kavalkád – a jó értelemben – a nagysikerű Erőszakik alkotógárdájának új, egy ír, tengerparti kisvárosban játszódó filmje. Mosolyra fakaszt, gúnyolódik (önmagán is, ha kell), de akad benne akciófilmeket is megszégyenítő hős lezárás. A célkeresztben a kisváros ötven körüli őrmestere áll (Brendan Gleeson), az a beszólogatós fajta, de szinte mindenkit ismer, és igyekszik rendet is tartani, bizonyos keretek közt.

Egyedül él lepusztult kis lakásában, esténként jó írhez méltón iszogat, és olykor kedves hölgyek szolgáltatásait is igénybe veszi. Élete kissé felfordul, amikor a környéken ügyködő kábítószer-kereskedő banda lefülelésére erősítésként az FBI elküldi az egyik ügynökét, a fekete Wendell Everettet (Don Cheadle). A kezdeti ellenszenvek ellenére, egymás szurkálódása közepette egyre közelebb kerülnek a Mark Strong vezette banda lefüleléséhez. A végső leszámolás sem marad el, a látványos, kisvárosias rajtaütésben repül a golyó, süllyed a hajó és hőssé válik az ír „suttyó”. 

 

Szerző: Mediafika  2011.11.03. 10:47 Szólj hozzá!

Címkék: film mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr363349968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása