Vicces, az egész sztori. Csak röviden: mindenki lop, azaz nem tiszteli a szerzői jogot vagy mit. De tényleg "mindenki". A Narancs interjút készít L. Simon Lászlóval jórészt a szerzői jogdíjak átcsoportosításáról, aki pár nappal később saját Facebook oldalán „jogtalanul” megosztja az interjút.

„L. Simon nem csak beszkenneltette a Narancs oldalait, de a teljes szöveget, mind a háromoldalnyit ki is posztolta. Amivel elsősorban és igen egyszerűen az a probléma, hogy ehhez nincs joga, hiszen mindez jogvédett tartalom: a szöveg nem az ő tulajdona, nem is az enyém, hanem a Narancsé. Nem terjesztünk jogvédett tartalmakat, cikkeket, akkor sem, ha az elérhető a neten, akkor sem, ha mi beszélünk benne, akkor sem, ha a Kárpátia zenekar tagjai potyognak az égből” – írja urfi a narancs oldalán.

Háborog hát a Narancs szerzője, hogy ehhez L. Simonnak nem volt joga. És most jön, aminek jönnie kell: a szerző illusztrációként megosztja (képmetszővel) L. Simon Facebook oldalát, a kimetszett fotón azonban látszik, a kép készítője éppen torrentezik (igen, ottan lent). Azaz illegálisan tölt le filmet, nem tisztelve a szerzői jogokat.

lsimon_narancskivagas_torrent_hihi.JPG

 

 Tekereg a kígyó és a farkába szerzőijogol. Grat mindenkinek!

Szerző: Mediafika  2013.10.29. 12:30 5 komment

Címkék: jog politikus facebook hetilap

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr455604605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ThomasV 2013.10.29. 22:53:21

Maga a torrentezés nem illegális, így az elvi lehetősége fennáll annak, hogy szerzői jog által nem védett anyagot tölt le, bár a valószínűsége kicsi.
Egyébként tényleg vicces, legalább kivágta volna a képrészletet... :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.10.29. 22:54:27

(nagyon) sok legális torrent van. a torrent csak egy adattovábbítási mód/protokoll.

☉ ☾ 2013.10.30. 08:22:50

A blog szerzője inkább tanulja a média világát, ne fikázza, mert nagyon alulról kacsingat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.10.30. 10:18:51

„Azaz illegálisan tölt le filmet, nem tisztelve a szerzői jogokat.”

a szerzőnek fingja nincs a torrentezésről, ezt legalább tudjuk.

closest 2013.10.30. 13:01:22

hát azért a két dolog mintha nem játszana azonos ligában.
amúgy meg screenshoton a tabokban is vannak poénok (jabba, féregfark, macilaci), a torrent is lehet ilyen poén.
de a lényeg, hogy én leszarom a torrentezést, és attól sem vagyok nagyon kikészülve, ha valaki posztolja a saját interjúját.
süti beállítások módosítása