"Török Ferenc Isztambul című filmje a tervezett 2011. október 27-ei dátumnál csak később kerül a magyarországi mozikba.

A filmet gyártó Új Budapest Filmstúdió nem vállalhatja a film bemutatását mindaddig, amíg a céggel szembeni szerződéses tartozását a Magyar Mozgókép Közalapítvány utódszervezete nem rendezi, hiszen csak ez után lehet kifizetni a teljes stábot és az utómunka-költségeket.

A film világforgalmazója a Fortissimo Films, a törökországi mozikban 2011. október 21-én indul. (És törökországban miért mutathatják be?)

Az Isztambul magyar-török-ír-holland koprodukcióban készült, tervek szerint 2012 januárjában mutatják be."

Igen, talán ideje lenne, hogy valóban működjön az a bizonyos utódszervezet.

Annak is ideje lenne már, hogy az MMK volt vezetői, a pénzekről döntő emberkék, szervezetek (amelyek közül sok már csak papíron létezett...) kiálljanak, illetve kiállítsák őket a tatamira. Hányan vannak börtönben? Nagyon hangosra lett tervezve az elszámoltatás, csak nem lett belőle semmi. Feltehetőleg azért, mert jobbról-balról bőven akadnak érintettek. Amikor korábban valaki sokat kritizálta az MMK-t, a következő évben kapott a dokumentumfilmjére pár milliót. Utána már nagyon nem nyilatkozott. Hát, így állunk.

Milliárdokat kúrtak el, osztottak szét. Sok éven keresztül úgy, hogy a még meg sem kapott pénzeket, a jövő évi várható dellát osztogatták. Részben haveroknak, önmaguknak (volt, hogy amikor egy Grunwalsky fotografálta moziról döntöttek, ő kiment, hogy "korrekt" legyen a pénzkiosztás... Valószínűleg ilyenkor az egykori Kultiplexben gurított le néhány sört.). Korrekt, az.

A legszomorúbb az, hogy akik fizetésből élnek, egy-egy produkciótól függenek, "alacsonyabb" beosztásban, húzzák a gályát, a vezetékeket, állítják be a lámpát, sminkelik a "sztárokat", húzogatják a pullert vagy mi a lófaszt, azok meg pénzt nem kapnak.

Ez az igazi magyar szépség.

 

Szerző: Mediafika  2011.10.18. 13:21 2 komment

Címkék: film mozi török isztambul grunwalsky

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr823311644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyar-magyar szótár 2011.11.21. 07:57:29

Hát még azok, ,akik pl a Miki bácsi szartseérő filmjeire elszórt 280 milliócskák miatt nem jutottak hozzá a filmjük pályázásra alkalmassá tételéhez szükséges SZAROS kétszázezer Ft-ocskákhoz!
Anyi ezerFt-osom legyen, ahányan/~szor az elmúlt 20 évben ingyen dógoztak a Filmipar-nak!

Mediafika 2011.11.21. 17:35:00

@magyar-magyar szótár:
Csak a felelőssök még nincsenek sehol. Ahogyan már MMK sem. Meg magyar film se a mozikban.
süti beállítások módosítása