Sok minden baj van itten, de amikor már a poénkodástól is félni kell, mármint attól, hogy megeresszünk egy viccet, ne adj’ Isten, egy ironikus szófuvallatot, akkor elég nagy gáz lehet. Beszart Bagi és Nacsa is, pontosabban a producerük, pontosabban a köztévé, pontosabban a Magyar Televízió, izé, M1.

DTK_Szinetar2_735.jpg

"Ne poénkodjál, mert letiltalak!"

Történt ugyanis, hogy Bagi Olivér és Nacsa Iván  (vagy kik), a Szálka című  Szinetár Zoltán–Bereczki Dóra (vagy kik) színész ex-házaspárról a Szálka című show felvételén paródiát készített. Szoktak ilyet. (Aztán, az a műsor általában leggázabb, legkínosabb része, amikor az éppen a kifigurázott alakot szintén a színpadra hívják. De ez most mindegy.) De a felvétel nem mehet adásba, mert letiltották. Mi van??? Szinetár-Bereczki párnak korábban a bulvárból is elege lett, pedig elég jól megéltek belőle.

Igen, letiltották. Kik? Ők. Nem ők. Mások. Sokan meg beszartak. „Szinetáréknak annyira nem tetszett az előadás, hogy azt sem akarták, hogy adásba kerüljön. A televízió nem vállalta a konfliktust a színészekkel, így a produkció ment a süllyesztőbe – nyilatkozta lapunknak egy neve elhallgatását kérő informátor” – olvasható a Borsban. (Az egy neve elhallgatását kérő informátor mindig vicces személy...)

Szóval eleve, ha valaki-valakit pellengérre állít, valakin humorizál a (köz)médiában, ahhoz engedély kell? Mielőtt megjelenik bárkiről valami paródia, egyeztetni kell? Bagi-Nacsa egyeztetett korábban a Gyurcsány-Orbán (vagy kik) kerítéses paródia előtt is? Khm.

„Hyross Virág ügyvédnő szerint Szinetárék nem tilthatnák le a műsort, de utólag perelhetnek, ha sértőnek találják a paródiát. – Hazánkban szabad véleménynyilvánítás van, ami a kritikára és a paródiára egyaránt érvényes. Amennyiben közszereplőről van szó, a kritika erősségének határa is szélesebb, ám ha valami indokolatlanul sértő és megalázó, akkor az alanynak joga van perre vinni a paródiát készítő stábot, de kizárólag erősen indokolt esetben. Letiltani senkinek nincs joga egy műsort, kizárólag csak akkor, ha a bíró úgy ítéli meg – mondta a szakember.” A Borsnak.

Letiltani. Tehát nem. Nem teljesen. Kicsit. De nem egészen. Humorizálni nem lehet szabadon. Se. További szép napot! Vagy inkább ne. (Csak vicceltünk. Vagy valaki ezért beperel?). 

Fotó. hirado.hu

Szerző: Mediafika  2014.02.26. 13:15 Szólj hozzá!

Címkék: média celeb tévé per hír tilt közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://mediafika.blog.hu/api/trackback/id/tr925833670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása